phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!


Vaalea sisustus on kestosuosikki: 5 syytä


Vaalea sisustus on kestosuosikki: 5 syytä


Aivan kuin kahvi ja pulla, vaalea sisustus sopii monen kanssa yhteen, kestää aikaa ja on aina muodissa. Etenkin skandikodeissa vaalea yleisilme kertoo harmonisesta kokonaisuudesta, raikkaudesta ja minimalistisuudestakin. Sen ei silti tarvitse olla tylsä, vaikka kestosuosikki onkin! Tässä viisi syytä ja lisää inspiraatioita sille, miksi vaalea sisustus vaan jatkaa voittokulkuaan ja kestää aikaa vuosikymmenienkin ylitse.

Syy 1. Vaalea sisustus henkii skandinaavista puhtautta

Kuin helmikuinen lumihanki auringonvalossa, mielletään etenkin täysin valkoisen ja vaaleanharmaan eri sävyissä kylpevä koti skandinaavisen yksinkertaiseksi ja puhtaaksi. Liialliselta kliinisyydeltä vältytään, kun puhtaaseen valkoiseen yhdistetään esimerkiksi mustan eri sävyjä, lämmintä vaaleaa beigeä, puun eri sävyjä kuten alla tuoleissa hyvin tummaa ruskeaa sekä muita neutraaleja ja murrettuja sävyjä. 

Valkoinen lattia moderni sisustus LUMIHIUTALE vinyylilankku

Kuvassa yllä asiakkaamme kodista Ruotsista ja Instagramissa suosittua tiliä ylläpitävä @interiorbox10 valitsi harmoniseen skandikotiinsa lattiaksi valkoiseksi lakattua tammiparkettia imitoivan LUMIHIUTALE-vinyylilankun. Heidän esteettisyytensä on täydellinen esimerkki modernista ja harmonisesta skandikodista, joka pysyy muodikkaana sellaisenaan pitkään mutta johon on helppo yhdistellä erilaisia ajankohtaisia trendejä. Ruokatuoleissa, kattopaneelissa ja tekstiileissä on ripaus lämpöä minkä takia tila ei jää kylmäksi. Halutessaan asukas voisi lisätä värejä vain tekstiilejä kuten mattoa ja verhoja vaihtamalla.

PUUTERI vinyylilankku vaalea sisustus

Kuvassa yllä erään asiakkaamme rauhallisen seesteinen tunnelma. Tässä tavoiteltiin rauhallista vaaleutta, johon luonnollista lämpöä saatiin sisustukseen lattian kautta. Kuvassa yllä onkin PUUTERI-vinyylilankkumme, joka on yksi valikoimamme vaaleimmista lattioista olematta valkoinen. Sen pohjasävy on hyvin neutraali vaalea beige ja puunsyiden sekä oksien kuviot rauhallisia ja tyylikkäitä. Innostavasti tilassa on yhdistelty 1980-luvun kiiltäviä kromattuja yksityiskohtia jopa romanttista tunnelmaa henkivään rahiin napituksella.

Tässä vaaleassa kodissa sävyeroja luodaan yksityiskohdilla ja vaaleutta korostetaan esimerkiksi vaaleanpunaisella, kasvillisuudella ja erilaisilla tekstuureilla! Vaaleus jatkuu läpi tilan, eikä esimerkiksi asteen tummempi sohva muuten vaaleaa seinää ja lattiaa vasten ole ollenkaan liian tumma, vaan tilan kauniisti yhteen sitova elementti.

Vaaleakarvaisten koirien tai pölypalleroidenkaan jäljet eivät näy vaaleilla lattioilla, joista vaalea sisustus saa entistä enemmän plussapisteitä!

Syy 2. Vaalea sisustus antaa tilaa luonnonläheisyydelle ja väri-ilottelulle

Etenkin valkoisen, mutta myös hyvin vaalean puun yhtenä tehtävänä on toimia alustana erilaiselle väri-ilottelulle sekä monimuotoisille tekstuureille, joilla tilaan luodaan vaaleuden ympärille mielenkiintoisia yksityiskohtia. Näemmekin, että vaaleat lattiamme kutsuvat luokseen luonnon eri vivahteita ikkunoiden sekä sisäkasvillisuuden kautta ja, että yksikään haluttu väriyhdistelmä ei jää puuttumaan sisustuksesta. 

Eräs asiakkaamme halusi mäntylattian tunnelmaa kotiinsa ja ihastui mäntylattian kauneuteen MUMMOLA-vinyylilattiana. Kuten esikuvansa, MUMMOLA-vinyylilattia on mäntylattian tavoin luonnostaan oksainen ja rauhallisen lankkukohtaisen sävyvaihtelun lattia henkii maalaistunnelmaa vaalean beigellä pohjavärillä. Asiakkaamme on nähnyt mahtavan tilaisuuden jatkaa ikkunoista avautuvaa mäntymetsäänsä sisätiloihin asti MUMMOLA-lattian, vihreän sohvan sekä luonnonläheisten sisustusmateriaalien avulla.

Kuten kuvasta näkyy, myös punertavaiset puun sävyt sopivat kokonaisuudessa yhteen luoden kontrastia ja tuoden lisää luonnollisia sävyjä muuten vaaleaan tilaan. Luonnonmukaisuus ja -läheisyys on tällä hetkellä todella, todella trendikästä kuten olemme jo aiemmin kertoneet.

Asiakkaamme @villakielo on ollut erityisen taitava valitessaan vaalean, harmonisen ja neutraalin pohjan muulle sisustukselle valitessaan PUUTERI-vinyylilankun omaan keittiö-ruokailutila-olohuone-tilaansa.

He yhdistivät sen upeasti vihreään keittiöön, koivua sisältävään pöytään, vaalean harmaaseen tulisijaan ja isoihin, paljon valoa keittiöön päästäviin ikkunoihin. Tässä keittiössä ei pelätty leikkiä eri väreillä aina hallitsevasta vihreästä vaaleaan marmoriin sekä kultaisiin yksityiskohtiin. Tilassa katse vaeltaa ja löytää toisiaan kauniisti täydentäviä yksityiskohtia.

Syy 3. Vaaleat pinnat sopivat moneen makuun

Yksi ehdottomasti isoimmista syistä vaalean sisustuksen suosion jatkuvuudessa on sen helppous. Vaaleat pinnat on helppo uusia, ne kestävät aikaa (kuten olemme moneen kertaan jo todenneet) ja luovat helposti pohjan, johon jokaisen on helppo rakentaa omannäköisensä tila. 

Vuokra-asunto PUUTERI

Asiakkaamme Ilmajoen Vuokra-asunnot remontoi ison osan vuokra-asunnoistaan ja valitsi lattiamateriaalikseen käyttöluokan KL33 SilentTECH-vinyylilankun suositussa PUUTERI-kuosissa. Yllä olevassa vuokra-asunnossa lattia yhdistettiin valkoisiin seiniin ja jalkalistoihin, sekä harmaansävyiseen keittiöön. Raikas ja uusi lattia nostaa retrokeittiönkin uuteen kukoistukseensa. Tiesitkö, että SilentTECH-vinyylilattian voi turvallisesti asentaa keittiön vesipisteen läheisyyteen, sillä sekä lattian pinta että runko eivät ole kosteudesta moksiskaan?

Myös julkitiloissa, kuten kuntosaleilla, toimistoissa tai kosmetologin vastaanotolla, valkoinen tai vaalean beigen värinen lattia tuo tilaan seesteisyyttä ja antaa helpon pohjan jokaiselle yritykselle tehdä tilasta omansa.

Syy 4. Valon leikittely ja sisustuksen yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa

Auringonvalo, sekä keinovalojen leikittely näyttää erityisen upealta yhdessä vaalean sisustuksen kanssa. Kokonaisuus on upea varsinkin silloin, jos vaaleus on toteutettu eri tekstuurien, materiaalien ja tilan erikoisuutta korostavien yksityiskohtien kera!

Laskeva aurinko maalaa mäntykuosisen MUMMOLA-vinyylilankun upeaa syleilyynsä korostaen sen lisäksi valkoisia, hieman jopa maalaisromanttisia lipastoja ja kaapistoja huoneen toisella reunalla. Valo kimpoilee seinistä näyttävästi ja täyttää olohuone-keittiöyhdistelmän lisäksi myös osan takana avautuvasta makuuhuoneesta.

Huoneen korkeus korostuu kaapin päällä sijaitsevan kasvillisuuden ja koristeiden avulla ja vasemmalla oleva seinän omalaatuinen syvennys pulloyksityiskohtineen on mieleenpainuva!

PUUTERI vinyylilankku vaalea sisustus

Yhdessä asuntoon tulvivan valon sekä vaalean PUUTERI-vinyylilankun kanssa erityisesti tässä asunnossa kasvillisuuteen laitetut panostukset pääsevät oikeuksiinsa. Samaan aikaan muut vaaleat kaluste-elementit jättävät tilaa tilan vaihteleville yksityiskohdille nousta esiin. Suunnitellessaan vaaleaa sisustusta on hyvä miettiä jo etukäteen omaa sisustustyyliään: haluaako lattiasta ripauksen lämpöä, jota voi yhdistää mm. kultaisten vetimien sekä punottujen narukorien tai juuttimattojen kera.

Tämä huone on kuvattu toisesta suunnasta aiemmin esitellyn vihreän keittiön kanssa ja lisäkuvia voitkin löytää @villakielo -tililtä Instagramista.

MUMMOLA vinyylilankku

Erityisesti tämä pieni eteistila on meidän mieleemme, jossa MUMMOLA-vinyylilankku luo pohjan upealle sivuikkunasta tulvivalle valolle ja seinän hauskalle kiipeilyseinä- ja naulakkoratkaisulle. Vaaleaan eteiseen moni valitseekin laminaattilattian sijaan uuden sukupolven SilentTECH-vinyylilattian, jonka vedenkestävyys parantaa lattian saumojen kestävyyttä etenkin talvisin, kun lunta tuodaan kenkien pohjissa eteiseen sisään. Lue myös: vaalea laminaatti vai vinyyli - kumpi on kestävämpi?

Esimerkkikuvan yksinkertaisilla lattiavalinnoilla vaalea sisustus valoineen ja yksityiskohtineen pääsee oikeuksiinsa aivan eri tavalla kuin tummemman lattian kanssa. Tila on myös valoisan avara josta on hyötyä etenkin, kun muistetaan, kuinka pimeitä talvemme ovat.

Syy 5. Vaaleat pinnat ja tekstiilit avartavat tilaa

Hiukan kuin valkoisen ja vaaleiden pintojen helppous kaikille sopivana alustana, tuovat ne myös avaruuden tuntua tilaan kuin tilaan. Tämän huomaa erityisesti silloin, jos tila on pieni, ahdas tai auringonvalon ulottumattomissa. 

Asiakkaamme valitsi vaaleaan sisustuksensa kaikista vaaleimman LUMIHIUTALE-vinyylilankun asuntonsa alakerran pimeimpään nurkkaan, eli eteiseen. Kuten kuvasta näkyy, tila tuntuu isommalta ja avarammalta kuin se oikeastaan onkaan ja vain sen vuoksi, että koko sisustus on vaalea isoimpia kalusteita ja tekstiilejä myöden. Vaaleus jatkuu kauniisti hänen keittiöönsä, joka näkyy taustalla. Tällaisten pitkien tilojen lattiavalinnassa on hyvä muistaa, että valtaosan lamilaattilattioista voi asentaa korkeintaan 10 metrin pituiselle matkalle, jonka jälkeen ne tarvitsevat liikuntasaumat elämisvaran takia. SilentTECH-vinyylilankuissa sama asennuspituus tai -leveys on 20 metriä eli tässäkin tapauksessa asukas on asentanut lattian ilman liikuntasaumaa ja ilman saumalistaa eteisestä keittiöönsä asti. Lue lisää SilentTECH-vinyylilattioiden eduista.

Löydä lisäinspiraatiota vaaleaan sisustukseen

Kokoamme jatkuvasti asiakkaidemme upeita luomuksia verkkosivustollemme sekä Instagramiimme @vinyylilattiakauppa - ota tilimme seurantaan! Blogiartikkelimme on myös itsessään varsinainen kultakaivos aina teknisemmästä postauksesta sisustusinspiraatioon!

Mikäli etsit itsellesi näistä tai muista malleistamme vielä suosikkia, suosittelemme tutustumaan ilmaiseen mallipalapalveluumme! Meiltä löydät myös puhdistusaineen vinyylilattialle, jonka avulla pinttyneen lian saa helposti irti vinyylilattiasta ja jotta vaalea lattia pysyy vaaleana!