Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 07.02.2023


Kattopaneelit: mdf materiaalina ja miksi vaalea katto

Julkaistu 07.02.2023

Kattoremontti tulossa? Katon pintamateriaali ei useinkaan uuteen tilaan astuessa ole se kaikkein eniten huomiota itseensä kiinnittävä pinta, mutta muiden pintojen tavoin sillä on kokonaisuudessa kiistämätön merkitys. Sekä katon materiaali, tunnelma, tyyli että värisävy vaikuttavat huomattavasti koko huoneen ulkoasuun ja vaikutelmaan.


Vaalean sävyt ovat suosituin valinta


Ylivoimaisesti yleisin valinta katon värin suhteen ovat eri valkoisen sävyt - usein puhdas maalarinvalkoinen. Vaalea katto huokuu ympärilleen raikkautta ja valoa ja avartaa tilaa samalla mukavasti. Vaalea katto onkin turvallinen ja varma valinta katon sävyksi esimerkiksi silloin, kun huone on pinta-alaltaan pienikokoinen. Kattopaneelina valkoinen on hyvä valinta myös silloin, kun luonnonvaloa ei ole saatavilla paljon.

Valkoisen sävyt myös sointuvat kauniisti lähes mihin tahansa muiden pintojen ja sisustuksen värisävyyn. Oli kyse sitten neutraalista beigestä tai räväkän rohkeista tehosteväreistä, valinnanvaraa riittää. Vaalean sävyt katossa ovat toivotun neutraali pohja myös silloin, kun toivotaan huomion kiinnittyvän esimerkiksi näyttävään valaisimeen tai rouheaan lattiavalintaan.

Toki siinä missä muidenkin pintojen, myös katon värisävyllä voi leikitellä: Tumma, jopa musta katto luo tilaan tunnelmallisuutta ja kontrastia, kun taas värillisellä ratkaisulla luodaan suomalaisessa kontekstissa iloisen yllättävä ja katseet kääntävä pinta.