phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

What the Vinyylilattia! - Ostajan perusopas

Julkaistu 08.09.2022

Voi kääk! Elämämme kivijalan tuunaus tiedossa, eli lattian. Nopeasti ensiajatus liitelee pelkän visuaalisen ulkokuoren ympärillä ja that's it. Totuus on kuitenkin aivan toista. Lattian valitseminen on erityinen hankinta, ja eikä mistään edullisimmasta päästä. Mikä siis neuvoksi, kun termejä ja millimetrejä satelee kuin lunta juhannuksena? Ei hätää! Mitä silmät ei nää, sen Bambumies ymmärtää, eli sen, mikä tekee lattian ytimestä jämäkän, hiljaisen ja kestävän, sukupolvelta toiselle. Ja mikä parasta, silmiä hivellen. 


Mutta palataanpas vähän takaisin päin...


Sulatetaan vinyylilattian termit ensin käyttökuntoon


PVC (Polyvinyl Chloride) on laajasti käytetty kova muovi ja synonyymi vinyylille. 


SPC (Stone Plastic Composite) on uuden sukupolven ja edistyksellisin komposiittirunko, jämäkkä, tiivis ja kestävä sisustakerros, joka on kestää edeltäjäänsä enempi. Jämäkkyydestä huolimatta katkaisu on hoidettavissa helposti pölisemättä mattopuukolla. SPC on 100% vedenkestävä, joten asennuksen voi tehdä keittiöön tai vaikkapa kuraeteiseen. Lämpölaajeneminen ja -supistuminen on mininimalisoitu, jolloin rakoa seinän ja lattian väliin ei paljoa tarvitse. Tämä mahdollistaa myös sen, että lattia voidaan asentaa isoihin tiloihin. 


Rigid, Rigid Core, Rigid Click tai jäykkäydin tarkoittaa kivikomposiittivinyylilattiaa eli meidän SilentTECH on kivikomposiittivinyylilattia. Kivikomposiittivinyylille on keksitty useita eri markkinointinimiä.


SilentTECH on Nordic Floorsin vinyylilankkuihin integroitu vaahtopohja-askeläänieriste, jonka ansioista lattia on erittäin hiljainen, eikä erillistä alustamateriaalia tarvita ja asennuskin helpottuu. SPC-runkoinen SilentTech -vinyylilattia onkin kaikkein laadukkain vaihtoehto.


Pontti tarkoittaa vinyylilankun reunustan muotoa, joka määrittää kiinnitystekniikan.


Taittopontti tarkoittaa, että pontti taitetaan kiinni toiseen lankkuun. Katso video!


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=uQhn2ALunpY[/embed]


Kopautettavapontti tarkoittaa, että päätypontti napautetaan kumivasaralla kiinni toiseen lakkuun kiinni. Katso video!


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=hARteP52Ke4[/embed]


KL33 -ryhmän tuotteilla on 20 vuoden takuu. Lattian kulutuspinta on 0,55mm. Normaaliin käyttöön.  


KL34 -ryhmän tuotteilla on 20 vuoden takuu. Lattian kulutuspinta on 0,70mm. Suositellaan erityisesti julkitiloihin.


HDF (High Density Fiberboard) on lattian runko, eli sisusta, joka on tehty puukuidusta. HDF sisältää terveydelle haitallista formaldehydiä, jota sahatessa pääsee ilmaan. HDF myös on altis lämpötilalle ja elää. Saumat myös imevät kosteuden helposti runkoon, joka johtaa turpoamiseen saumojen kohdalta. Valikoimassamme ei ole HDF -tuotteita.


Formaldehydi on kaasu, joka ärsyttää silmiä ja ylähengitysteitä aiheuttaen kroonista yskää, nuhaa ja silmien kirvelyä. Kaikki tuotteemme ovat formaldehydivapaita.


Ftalaatti on terveydelle haitallinen aine, jota käytetään muovin pehmentämiseen. Kaikki tuotteemme ovat ftalaattivapaita.


M1 päästöluokkamerkki kertoo vähäpäästöisyydestä. M1 on suomalainen Rakennustietosäätiö RTS:n myöntämä rakennusmateriaalien päästöluokitus. Se esittää vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. Merkin myöntää Rakennustietosäätiö testien perusteella. Luokitelluista tuotteista on mitattu virallisissa testilaboratorioissa kaikki haihtuvat orgaaniset yhdisteet. M1 on vaatimuksiltaan paras sisäilmaluokitus. Kaikki vinyylilattiamme on M1-luokiteltuja.


Nyt kun perusteet on selvillä, onkin helppo lähteä valitsemaan omaa mielittyään. Inspiraation löytää helposti Tikkurilan Color Now 2021 malliston siivittämänä täältä


Ei muutakuin lattiashoppaamaan