phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 27.06.2023


Tikkurilan värikartta ja kovapuulattia: katso maalisävyt!

Julkaistu 27.06.2023

Mikä kovapuulattia?

Vinyylilattiakaupan valikoimaan ovat nyt jonkin aikaa kuuluneet myös ainutlaatuiset kovapuulattiamme. Kovapuulattian rakenteessa yhdistyvät upean luonnollinen tammiviilu sekä kiviainespohjainen SPC-runko, jonka kestävyys on ensiluokkaista. Markkinoilla olevien muiden kovapuulattioiden runko valmistetaan tavallisesti kosteudelle hyvin alttiista hdf-puukuidusta, minkä vuoksi kivikomposiittirunkoinen kovapuulattia on uniikki yhdistelmä vinyylilattian kestävyyttä ja parketin kauneutta. Kivikomposiitti on nimittäin myös valikoimamme vinyylilankkujen runkomateriaali.

Juuri jalopuinen pintakerros antaa lattialle sille ominaisen ylellisen ilmeen. Tammiviilu tuo esiin puun kauniit sävyt ja kuviot lisäten siihen luonnetta ja hienostuneisuutta. Ulkonäön ja lämpimän tuntuman perusteella onkin vaikeaa sanoa, onko kyseessä kovapuulattia vai aito kokopuinen parkettilattia.

Viilun huolellisesti valittu pintakäsittely eli laadukas lakka takaa sen kestävyyden ja suojaa sitä kulumiselta. Lakka auttaa myös hieman lankun kosteudenkestossa, vaikka pintakerros ei parketin tapaan vedenkestävä olekaan. Lakkapinnan ansiosta lattian hoitaminen on helppoa, ja se säilyttää kauniin ulkonäkönsä pitkään.

Kovapuulattiavalikoimamme kaksi suosikkia ovat nimeltään LYHDE ja VIENO.

LYHDE on hyvin lämpimänsävyinen lattia, jonka tunnelmallisuus luo tilaan kutsuvuutta ja kotoisuutta. VIENO on selkeästi vaaleampi ja sävyltään hieman raikkaampi, mutta kuitenkin pehmeän lämpöinen. Vaikka jokainen lattiasävy luo jo itsessään erilaisia mielikuvia ja tunnelmaa, vaikuttaa ympäröivä sisustus ja sen värimaailma entistäkin ratkaisevammin lopulliseen kokonaisuuteen.

LYHDE-kovapuulattia ja Tikkurilan värikartta

Kuten oikeastaan kaikki lattiasävyt, myös LYHDE yhdistyy kauniisti sekä neutraalimpiin väreihin että kirkkaampiin valintoihin. Valitsimmekin Tikkurilan värikartasta kuusi värisävyä, jotka toimivat hyvin paitsi lattian sävyn kanssa, myös yhdessä samaan kokonaisuuteen yhdistettäessä. Sekä vihreän että vaaleanpunaisen sävyt ovat olleet pinnalla jo pidempään. Alla olevissa kuvissa näet, miltä sävyt näyttävät yhdessä.

Ensimmäisessä kuvassa näkyvät alimmasta päällimmäiseen Tikkurilan Batisti, Shaali sekä lempeän vaaleanpunainen Neito.


Toisessa kuvassa ihanasti yhteen sointuvat kolme vihreän sävyä, jotka päällimmäisestä alimmaiseen ovat Tikkurilan Verholehti, Jade ja Luola. Vaalea Tikkurilan Jade itsessään on rauhallinen sävy, johon tummemmat sävyt tuovat elävyyttä ja syvyyttä.


Kolmannessa kuvassa kaikki valitsemamme maalisävyt näkyvät yhtenä kokonaisuutena, jota on helppo täydentää vielä entisestäänkin. Väriä sisustukseen maalaamalla on helppo tuoda paitsi seinäpinnoille, myös erilaisiin huonekaluihin ja kalusteisiin.