phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Svea Erämaksulla 12 kk kulutonta ja korotonta tai jopa 36 kk korotonta maksuaikaa
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Tiesithän, että listat kruunaavat kotisi!

Julkaistu 08.09.2022

Aina sitä ei ajattele, että kuinka tärkeä asia listojen valitseminen onkaan kun on aloittamassa remontoinnin. Usein huomataan vasta sen jälkeen kuin asunto on saanut listat paikoilleen, että koti alkaa tuntumaan yhtäkkiä oikeasti ihan valmiilta kodilta. 

Listat toimivat tärkeänä osana sisustamista, mutta niillä on myös kuitenkin käytännöllisempikin tarkoitus. Esimerkiksi jalkalistojen taakse piiloutuu lattiamateriaalin ja seinään jätetty elämisvara mutta myös esimerkiksi sähköjohdot voi piilottaa jalkalistojen taakse. Jalkalistat suojaavat seinän pintaa myös hyvin esimerkiksi siivotessa tai siirtäessäsi huonekaluja.

   

Kuvassa yllä jalkalistat 12x42x3300mm Mänty Valkoinen, 12x42x3300mm Mänty Valkolakattu Tammensävy, 15x95x3300mm Mänty Valkoinen

Huoneen yksityiskohdilla on suuri merkitys, listojen sekä niiden muodon ja tyylin tietäminen varhaisessa vaiheessa on monesti tärkeä asia. Jalkalistoja ja kattolistoja on monenlaisia, löytyy klassisia listoja, eri kokoisia listoja, eri muotoisia listoja ja sen lisäksi sävyjä tietenkin myös on monia.

Listoja tehdään useista eri materiaaleista, joilla on kullakin omat etunsa. Asuinrakentamisessa on suosittu usein männystä tehtyjä puulistoja, jalopuulistoja sekä MDF-listoja.

Kuvassa yllä näette asiakkaamme kodista kuvan mihin on asennettu vinyylilankku nimeltä MAJAKKA - Modern Whitewashed Oak - SilentTECH ja perinteinen jalkalista 12x42x3300mm mänty valkoinen verkkokaupassamme.

Kotimainen puu on yleensä ns. sertifioitua puuta, joka takaa ekologisesti kestävän vertailun. Listatalo Oy:n listoja mitä myymme pyrkii puuhankinnassaan käyttämään vain sellaisia toimittajia, joilla puun alkuperäseuranta on kunnossa. Listatalolla on käytössä PEFC-sertifikaatti eli puun alkuperäseurantajärjestelmä.

Listojen katkaisu ja leikkuu on helpointa käyttämällä sirkkeliä, jossa on säädettävä sahauskulma. Säädettävä sahauskulma mahdollistaa suorat eriasteiset listojen leikkaukset ja siistin lopputuloksen.

Listojen kiinnitys voidaan tehdä esimerkiksi käyttämällä naulatulppia, viimeistelynaulainta ja -nauloja tai vaikka kiinnitysmassan avulla. Rakojen ja kantojen peittoon voidaan käyttää akryylimassaa.

Meidän valikoimastamme löydät perinteisiä listoja eri sävyyn sekä koristeellisen jalkalistan, listat ovat oksattomia ja laadukkaasta männystä valmistettu. Alla kuva mistä näet kuinka esimerkiksi koristeellinen jalkalista sopii erinomaisesti kalaruoto vinyylilattiamme kanssa.

Kuvassa yllä kalanruoto vinyylilattia PUUTERI- Select Light Oak – SilentTECH ja jalkalistamme verkkokaupasta jalkalista 15x95x3300mm mänty valkoinen.

Inspiraatio-blogistamme löydät lisää inspiraatiota sekä aina ajankohtaisia kirjoituksia mm. lattiaremontin kokonaiskustannuksista, trendeistä sekä ohjeita päätöksentekoon.

Saat ilmaisen mallipalapalvelumme avulla testata eri lattiavaihtoehtoa / jalkalistaa / saumalistaa kotioloissa. Monet asiakkaamme ovat jakaneet kuvia kodeistaan sekä liiketiloistaan, joista näet helposti lattiat tositoimissa!