phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Vinyylilattian pesun ja hoidon ABC

Julkaistu 08.09.2022

Vinyylilattian hoito ja pesu on helpompaa kuin monen muun lattian! Toisin kuin voisi luulla, muutamalla yksinkertaisella niksillä lattia pysyy kunnossa pitkään eikä sen hoidosta tarvitse ottaa stressiä! Kun käytät ja huollat vinyylilattiaa oikeaoppisesti, voimme taata mallistomme lattioille jopa 20 vuoden takuun kotikäytössä ja 10 vuoden julkitilakäytössä. Jaamme myös vinyylilattian pesua varten parhaat vinkit, joka sekin on vinyylilattian kohdalla helppoa kuin heinän teko. 

3 askelta vinyylilattian oikeaoppiseen ylläpitoon, hoitoon ja pesuun

1. Suojaa aina huonekalujen jalat erilaisilla huopatassuilla, jotta hiekanjyvät tai muut muruset eivät raavi vinyylilattian pintaan naarmuja. Mikäli käytössäsi on edellisen sukupolven vinyylilattia jossa on HDF- tai LVT-runko, voi painavat huonekalut aiheuttaa painaumia pintaan. Uuden sukupolven SilentTECH-vinyylilankuissa painaumia ei synny normaalikäytössä sillä SilentTECH-vinyylilankun rungossa on kalkkikiveä vahvistamassa rungon painaumien ja iskun kestävyyttä. Huopatassu on helppo suojakeino: jo pelkkä hiekanjyvä riittää raapimaan kaikkia kiveä pehmeämpiä lattioita, kuten laminaattia, korkkia, vinyylikorkkia, parkettia sekä vinyylilankkua. Vaikka vinyylilankut kestävät monia lattioita paremmin naarmuja, on vinyylilankuissamme UV-suoja sekä polyuretaanipinnoite, jotka vaurioituvat kiven ja metallin kaltaisista terävistä partikkeleista etenkin huonekalua liikutettaessa esim. tuolin jalan alla.

2. Suojaa erityisen kovaa kulutusta kokevat alueet matolla. Tällaisia alueita ovat useimmiten eteiset, joissa kävellään ulkokengät jalassa; ulkokenkien mukana sisälle kulkeutuu lähes aina hiekkaa ja kiviä, jotka vaurioittavat lähes aina eri lattioiden pinnoitteita. Myös talvella käytettävät piikkikengät tai piikkipohjalliset vaurioittavat lattian kulutuspintaa. Varmista myös konttorissa lattian pitkäikäisyys asettamalla erillinen suojalevy tai matto työtuolin alle. Vinkki: harkitse julkitilaan SilentTECH PRO -lattioitamme joissa on extravahva kulutuspinta.

3. Peruspesuun riittää imurointi sekä pesu vinyylilattianpesuaineella. Imurointi poistaa irtolian, hiekan ja kivet. Käytä ns. parkettisuulaketta, jossa pehmeät harjakset auttavat irroittamaan pinnasta likaa imuroinnissa. Vinyylilattiat kestävät hyvin varsi-imureiden ja robotti-imureiden liikkuvia harjaksia. Huoltoväli riippuu hyvin pitkälti siitä, miten nopeasti lattiat likaantuvat, eli ohjesääntöä maksimimäärille ei ole. Suosittelemme lattian pesua vähintään 2-3 kertaa vuodessa jolla poistat pinttyneen lian ja parannat lattian alkuperäistä hohtoa ja kiiltoa. Näin lika ei pääse jämähtämään pintaan.

Säännöllinen vinyylilattian pesu tapahtuu aina suositellulla pesuaineseoksella, vedellä sekä nihkeällä mikrokuitumopilla. Vinyylilattialle suunniteltu pesuaine auttaa lattian pinnan säilyttämisessä miellyttävänä eikä tee siitä liukasta tai mattaista, kuten monet perinteiset tiskiaineet tai yleispesuaineet. Etenkin keittiöön ja kylpyhuoneisiin tarkoitettuja pesuaineita kannattaa välttää sillä niissä voi olla vahvoja valkaisuaineita.

Vinyylilattian hoito: vältä näitä tapoja

Älä teippaa mitään kiinni lattiaan: Esimerkiksi maalauksen yhteydessä käytetty lattian suojapaperi tulee teipata niin, ettei teippi pääse osumaan lattiaan. Monet teipit sisältävät ainesosia jotka vaurioittavat lattian UV-suojaa. Käytä paikallaanpysymiseksi erilaisia painoja tai teippaa suojapaperi kevyesti jalkalistaan tai ovenkarmiin kiinni.

Vältä kumipohjaisten mattojen käyttöä: Erityisesti heikkolaatuinen kumipohjainen matto saattaa värjätä tai vaurioittaa vinyylilattian kulutuspinnan UV-suojaa ja poistaa lattiasta kiiltoa kumin ominaisuuksien vuoksi. Kumipohjaista paksua mattoa kannattaa myös välttää mikäli tilassa on lattialämmitys. Matto toimii tällöin eristeenä ja lattia voi kuumentua yli tuotetiedoissa ilmoitetun rajan.

Älä käytä laminaatin- tai parketin pesuaineita tai vahoja: Esimerkiksi parketeille tai laminaateille suunnatuissa pesuaineissa voi olla kemikaaleja, jotka vaurioittavat vinyylilattian pintaa sekä aiheuttavat ongelmia lattian kiillon sekä kitkan kanssa. Vahat (joilla joissakin lattioissa taattaisiin suurempi vedenkestävyys) kannattaa myös pitää kaapissa, sillä mallistomme kaikki SilentTECH-vinyylilankut ovat 100 % vedenkestäviä. Lue lisää helppohoitoisista SilentTECH-lattioistamme ja niiden eduista.

Löydä lattiainspiraatioita remonttiisi

Tiesithän, että meillä on jo tuhansia asiakkaita ympäri Suomea sekä Eurooppaa, jotka ovat nauttineet nopeasta toimituksestamme, 20 vuoden kotikäytön takuustamme ja 100 % tyytyväisyystakuustamme? Upeimmat asiakkaidemme sisustusratkaisuista olemme koonneet asiakasportfolioksi - katso ja ihastele kuvia!


Kaikki toimi suunnitellusti ja aikataulussa! Vanhan laminaatin vaihto vinyylilattiaan oli huippuhyvä päätös!

– Johanna H.


Voit tilata meiltä neljä eri mallipalaa kaipaamassasi kuosissa ilmaiseksi! Pääset näin mallaamaan kuinka ne sopisivat kotiisi tai julkitilaasi. Olemme myös koonneet yhteen erilaisia skenaarioita, vinkkejä ja inspiraatiokuvia blogiimme sinulle tutustuttavaksi.