Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 06.09.2023


MUMMOLA-vinyylilankku: Kuin aito mäntylankkulattia

Julkaistu 06.09.2023

Monen suomalaisen haaveissa lattiamateriaalin suhteen on materiaali, joka on toisaalta käytännöllisen helppohoitoinen ja vaivaton ylläpitää, mutta toisaalta näyttää kauniin luonnolliselta ja maisemoituu osaksi sisustusta.

Tunnetusti mänty puulajina on suomalaisessa rakentamisessa ja pohjoismaisessa kalustesuunnittelussa sekä sisustuksessa hyvin yleinen ja suosittu valinta. Mäntypuu onkin tästä syystä hyvin perinteikäs osa skandinavista sisustusta, ja viimeisten vuosien aikana männyn oksainen ja syykuvioinniltaan eloisan rikas pinta on noussut uudella tavalla osaksi sisustuksen trendejä. Kyseessä on siis samaan aikaan hyvin ajankohtainen ja pitkäikäisen ajaton rakennusmateriaali.

Vinyylilattia houkuttelee vaivattomuudellaan

Aito massiivipuulattia vaatii kuitenkin ominaisuuksiensa vuoksi säännöllistä huolenpitoa pysyäkseen silmää miellyttävässä kunnossa. Puu on altis kosteudelle ja voi lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluiden vaikutuksesta elää reilustikin. Niin upea kuin puinen lattiapinta onkin – on olemassa myös vaihtoehtoja, joiden ylläpito loistaa helppoudellaan. Uuden sukupolven kivikomposiittirunkoinen vinyylilattia on juuri tällainen vaihtoehto.


Vinyylilattian runko valmistetaan siis SPC- eli kivikomposiittimateriaalista, joka on läpikotaisin 100-prosenttisen vettä kestävä. Vaikka runko sisältää kalkkikiveä, ei se tunnu jalkaa vasten ollenkaan viileältä. Lankun pintakerros huolehtiikin paitsi mukavan pehmeästä ja lämpimästä askeltuntumasta, myös asennettuna pintana ulospäin näkyvästä värisävystä ja kuvioinnista.

Vinyylilattian hoito ja puhdistus eivät vaadi erityistä vaivannäköä tai huoltoa, eikä sitä tarvitse vahata, öljytä tai lakata. Lyhyesti ilmaistuna vinyylilattiassa yhdistyvät siis moderni suunnittelutyö, vaivattomuus sekä toisaalta vakuuttavan luonnollinen ulkonäkö.

MUMMOLA-vinyylilattian inspiraatio syntyy luonteikkaasta mäntylattiasta

Mäntypuun yleisestä käytöstä rakennus- ja pintamateriaalina kautta aikojen kertoo jo pelkästään monen suomalaisen kodin lattiastakin löytyvä mäntylankkulattia.

Yksi vinyylilankun eduista on myös hyvin kattava valikoima erilaisten puulajien, puumateriaalin sävyjen, syykuvioinnin ja oksankohtien ulkonäköä toistavia tuotteita. Vinyylilattiakaupan ikisuosikkien joukkoon onkin noussut juuri tämä vaikuttava mäntylankkulattialta näyttävä vinyylilankku.


Iloksemme voimmekin ilmoittaa, että monen muun Vinyylilattiakaupan vinyylilattiasävyn ohella MUMMOLA-vinyylilattia löytyy nyt oman verkkokauppamme ja Showroomiemme lisäksi myös esimerkiksi Parkettistudion valikoimasta. Parkettistudion palveluihin ja erikoisosaamiseen kuuluvat myös uusien lattianpäällysteiden, kuten vinyylilattian, asentaminen sekä vanhan lattiapinnan korjaus- ja kunnostustyöt.

MUMMOLA-lankusta on moneksi

MUMMOLA-lattia on pohjasävyltään kauniin vaalea. Vaalea pohja on monen sisustajan mieleen sen monikäyttöisyyden vuoksi, ja vaaleahkot pinnat tuovat huoneeseen mukavasti valoa ja avaruuden tuntua. Lankun nimenkin takana olevan kotoisuuden ja lämpimän kutsuvuuden lattiaan tuovat kuitenkin ennen kaikkea runsas oksaisuus ja kuvioinnin yksityiskohtaisuus.

Yksityiskohtainen, mutta samalla neutraali lattiapinta tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia ympäröivää sisustusta ajatellen. Mäntylattian ulkonäkö yhdistyy upeasti niin perinteitä huokuvaan mökki- tai maalaismaisemaan kuin modernimpaankin asuin- tai toimistoympäristöön.

Kurkkaa täältä myös blogiteksti asiakkaamme kokemuksesta MUMMOLA-lattiastamme!