phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Mäntylattia lumoaa kestävänä vinyylilankkuna

Julkaistu 08.09.2022

Mäntylattiat ovat olleet osana pohjoismaisia koteja jo vuosikymmeniä ja niiden muodikkuus skandinaavisessa sisustuksessa tuskin hiipuu. On kuitenkin muutama syy miksi aidosta puusta valmistettu mäntylattia ei ole ihanteellinen vaihtoehto. Näitä syitä ovat mm.:


  • Mäntylankun paksuus 28-32 mm ei sovellu kaikkiin koteihin ja sen takia sitä näkee usein vain omakotitaloissa kuten rintamamiestaloissa.

  • Mäntylankkulattian asennus vaatii tyypillisesti koolauksen ja ruuvauksen, mikä vaikeuttaa asennusta.

  • Mänty materiaalina on erittäin pehmeää ja siinä näkyvät kolhut ja naarmut helposti. Viimeistely vaatii öljyämisen tai vahaamisen, jotta lattiasta ei irtoa tikkuja sukkien pohjiin niin helposti. Mänty ei ole vedenkestävä vaan voi tummua ja laajentua kosteuden takia (huomioi etenkin keittiön vesipisteen läheisyydessä ja eteistiloissa!)

  • Lattia luonnollisena materiaalina tyypillisesti elää ilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan vaikutuksesta, minkä ansiosta mäntylankkulattian saumojen/kolojen koko voi vaihdella vuodenaikojen mukaan ja lattia voi myös pitää narskuvaa/natisevaa ääntä.

  • Aidon mäntylattialankun leveys on usein alle 100 mm, joka tekee lattiasta kapean lankun takia erityisesti isossa tilassa hieman rauhattoman. Mäntylattian voi valmistaa myös mäntyparketiksi, jolloin lankku on leveämpi mutta hinta usein 3-4 kertaa kalliimpi kuin massiivimäntylankun.

Mäntylattia ilman mäntylattian haittoja: vinyylilattiateknologia avuksi!

Kaikki yllä olevat seikat on vinyylilattiana valmistetussa mäntylattiassa otettu huomioon ja korjattu! Vinyylilattiana toteutettu mäntylattia on upean näyttävä 230 mm leveä lankku, aivan kuten laadukas 90-100 €/m2 maksava mäntyparkettikin. Hinta on kuitenkin merkittävästi edullisempi vinyylilattiana valmistettuna. Lisäksi vinyylilattiana mäntylattia sisältää muitakin etuja:


  • Vinyylilattiana mäntylattia on todella ohut (5,5 mm) uuden sukupolven jäykän (rigid) kivikomposiittirungon (SPC, Stone Plastic Composite) ansiosta. Sen takia sen voi asentaa niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloihinkin. Runko ja pinta on täysin 100 % vedenkestäviä - komposiittimateriaali ei turpoa ja laajene kuten puusta valmistetut lattiat.

  • Asennus on helppo: integroitu askeläänieriste vinyylilattian pohjassa säästää aikaa ja rahaa (erikseen hankittu laadukas alusmateriaali jopa 5-6 €/m2). Voit asentaa suoraan alusbetonin päälle ilman koolauksia, ruuvauksia ja liimauksia.

  • Vinyylilattiana lattian kulutuspinta on erittäin kestävä kulutukselle ja kolhuja/naarmuja ei synny yhtä helposti kuin puusta valmistetulle pehmeälle mäntylattialle. Vinyylilattia ei vaadi öljyämistä/vahaamista. Pinta on ihanan lämmin jopa ilman lattialämmitystä. Vinyylilattia ei muuta väriään kosteusaltistuksen takia - eli sopii erinomaisesti koko asuntoon, jopa eteisestä keittiöön vesipisteen läheisyyteen, jossa vettä helposti tippuu lattialle.

  • Vinyylilattiamme ei elä uuden sukupolven rungon ansiosta juurikaan: voit asentaa sen 20x20m (400m2) tilaan ilman liikuntasaumoja (normaalisti parketeissa ja laminaateissa raja on 8-10 metriä maksimissaan).

  • Ei nitinää ja natinaa, joka herättää koko talon väen, kun joku kulkee yöllä; mäntylattiamme vinyylilattiana on SilentTECH-teknologialla valmistettu ja erittäin hiljainen.

Nyt kun vihdoin mäntylattian saa kotiinsa laadukkaana vinyylilattiana, voit rohkeasti lisätä kotiisi tai julkitilaasi ripauksen maalaisromantiikkaa: mänty on kuviointina yksinkertaisesti niin kaunis, lähellä suomalaista mielenmaisemaa ja istuu skandikotiin kuin nenä päähän. Asiakkaidemme pyynnöstä ja Suomessa Lapualla tekemämme tuotekehitystyön ansiosta meiltä löytyy nyt valikoimista useampi männystä inspiraationsa saanut lattia; vaaleanharmaa LIITERI sekä vaalea beige MUMMOLA. 

Asiakkaamme koti sai uuden ilmeen MUMMOLA-mäntyvinyylilankun kanssa. Kaikki tämän postauksemme kuvat ovat kyseistä mallia. Voisiko mäntylattia paremmin sopia skandinaaviseen tyyliin ja sisustukseen? Tässä kodissa tuntuu kuin metsämaisema jatkuisi sisälle asuntoon ja yhdistyisi käytännöllisiin ratkaisuihin. Lisää kuvia asiakkaidemme kodeista löydät referensseistämme.

Mäntylattia on vuodesta toiseen sisustuksen kestosuosikki

Vaikka mäntylattia onkin meidän mielestämme upea, on se paljon harvinaisempi näky sisustuksessa kuin esimerkiksi tammi. Tämä johtuu tammen suosiosta mm. huonekaluissa, ruokapöydissä ja lattiapintoina tammiparketeissa. Sen ansiosta se on yleistynyt myös laminaatti- ja vinyylilattioiden kuvioinneissa. Mikäli haluat sisustuksesi erottuvan merkittävästi massasta, on mäntylattia vinyylilattiana erinomainen sisustuselementti tällä hetkellä.

Vinyylimäntylattiassamme punaruskea sydänpuu ja vaalea pintapuu erottuvat selkeästi, joka tuo lattiaan upean rauhoittavaa luonnollista raidallisuutta ja elävyyttä. Valitsimme oman mäntylattia-mallistomme sävyt erittäin tarkkaan, jotta lattia ei muistuttaisi aidon männyn ajan patinan myötä syntyvää kellertävyyttä/punertavuutta. Siksi vinyylimäntylattiamme on vuodesta toiseen aidon ja rauhallinen näköinen, jonka sävy muistuttaa juuri höylättyä ja kuivutettua luonnollista mäntyä.

Vinyylilattiakauppa LIITERI MUMMOLA

Kuvassa mallistomme vaaleanharmaa LIITERI (vas.) ja vaalea beige MUMMOLA (oik.). Lankut ovat kuvioinnilta keskenään samanlaisia, mutta poikkeavat värisävyltään sopien useaan eri sisustustyyliin ja tilaan. MUMMOLA on uskollisempi alkuperäiselle mäntylattialle, kun LIITERI on taas sen modernimpi ja aivan kuin valkoharmaaöljytty versio.

Mäntylattian näköinen vinyylilankku MUMMOLA on hurmaava

Koska kyseessä on 100 % vedenpitävä ja erittäin kestävä SilentTECH-vinyylilankku, voidaan lattia asentaa huoletta myös kovempaa kulutusta kokevaan tilaan, kuten keittiöön ja eteiseen. Kuvassa (yllä) vaalean beige MUMMOLA-vinyylilankku sopii ulko-oven läheisyyteen täydellisesti yhdessä kiipeilyseinän vanerikuvioinnin kanssa ja värien kanssa leikittely matossa piristää tilaa kauniisti.

Tässä asunnossa kaikki tilat märkätiloja lukuun ottamatta saivat MUMMOLA-vinyylilankun kruununjalokivekseen. Valinta on tehty tulevat vuosikymmenet mielessä ja turvallisuus sekä ympäristöystävällisyys huomioon ottaen. Tiesitkö, että SilentTECH-lattioillamme on 20 vuoden takuu kotikäytössä?

Mäntylattian lumoa: Vinyylilattia MUMMOLA

Puisen mäntylattian haasteet katoavat vinyylilattian kanssa

Vaikka männyn puunsyykuviot, oksat ja värivaihtelut ja sen luoma tunnelma ovat upeita, on mänty aitona puuna todella pehmeä materiaali mille tahansa pinnalle. Se on yksi syy miksi moni päätyy maalaamaan kotinsa mäntylattian, koska mänty puuna ottaa kaikki iskut vastaansa kolhuina ja naarmuina turhan helposti. Aidossa mäntypuussa pinnasta voi jopa haljeta ja siitä voi lähteä irti paloja, jonka takia siitä saa helposti tikkuja jalkoihinsa. Etenkin lapsiperheissä tämä on aito huolenaihe, joka tekee aidosta männystä valmistetusta lattiasta epäkäytännöllisen.

Aidon mäntylattian sijaan vinyylistä valmistettua mäntylattiaa ei tarvitse varoa, hioa tai huoltaa sen kummoisemmin. Ylläpitohuoltoon riittää normaali imurointi ja silloin tällöin pesu. Lue lisää kirjoituksestamme vinyylilattioiden pesusta ja hoidosta.

Mäntylattia MUMMOLA - SilentTECH-vinyylilankkuna

Mikäli perheessäsi on karvaisia kavereita kuten kissoja ja koiria, voit olla huoleti vinyylistä valmistetun mäntylattian kanssa. Lemmikkien kynnet normaalisti naarmuttavat todella helposti aitoa mäntypuulattiaa, mutta vinyylilattian omistajat voivat ottaa rennosti: pinnan polyuretaani (vinyyli) kestää mainiosti lemmikkien kynnet ja ei ole yhtä liukas kuin laminaattilattian pinta. Suosittelemme silti mm. huopatassujen käyttöä huonekaluissa, sillä etenkin hiekka ja kivet voivat naarmuttaa lähes tulkoon mitä tahansa lattiaa.

Kumpi mäntykuvioisista vinyylilattioistamme on suosikkisi? Beige MUMMOLA vai harmaa LIITERI? Tilaa kummastakin mallipalat ja ihastele mallipaloja kotonasi!

Tutustu koko vinyylilankkuvalikoimaamme. Tiesitkö muuten, että valikoimastamme löydät myös saumalistat ja jalkalistat kotiin kuljetettuna?