Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Julkaistu 08.09.2022


SilentTECH-vinyylilattia ja sen edut

Julkaistu 08.09.2022

Vinyylilankku on aina varma valinta lapsi- ja lemmikkitalouksiin, sillä se on lämmin, kestävä ja hiljainen. Markkinoilla on useita erilaisia vinyylilankkuja joista suuri osa sisältää puukuitupohjaisen rungon, jotka eivät sovellu mm. eteiseen tai keittiöön. Kun varmistat että vinyylilankku on SilentTECH-teknologialla varustettu, voit olla varma että se on paitsi mahdollisesti markkinoiden hiljaisin, mutta myös 100 % vedenkestävä ja turvallinen valinta mihin tahansa tilaan.

Valtaosa valikoimamme tuotteista on rakennettu tämän viimeisimmän valmistusteknologian ympärille ja voimmekin ylpeinä todeta, että SilentTECH-vinyylilattioillamme on Suomen paras sisäilmaluokitus M1. Tämän sisäilmaluokituksen vaativat testit tehdään Suomessa. SilentTECH-vinyylilankku on lisäksi ftalaattivapaa, täysin allergikoille sopivia ja ovatkin korkeimmassa ja parhaimmassa mahdollisessa A+ -sertifikaatin luokassa arvostetun eurooppalaisen sisäilmamittauksen mukaan (French Regulations on VOC emissions).

Lattian asentaja on varmasti myös mielissään sillä lattia ei sisällä formaldehydiä. Valtaosa laminaattilattioista sekä vanhat vinyylikorkkilattiat sisältävät formaldehydiä lattian rungossa, joka on tyypillisesti HDF:ää. Formaldehydi on yksi merkittävimpiä ammattitautien aiheuttajia sillä sahatessa formaldehydiä sisältävää lankkua, siitä vapautuu ilmaan ja iholle ihoa allergisoivaa formaldehydiä. Harva enää sen takia haluaa valita formaldehydiä sisältävää lattiaa. Lähde: https://www.ttl.fi/kemikaalit-ja-tyo/formaldehydi/

SilentTECH-vinyylilankku onkin tae laadukkaammasta ja terveellisestä sisäilmasta. Alla kuva miltä vinyylilankun pohjassa integroitu alusmateriaali näyttää:

SilentTECH-lattia on kokonaisuutena edullisempi ja helpompi asentaa

Suurimmat hyödyt SilentTECH-lattiamateriaalista tulevat kustannuksissa sekä asennuksen helppoudessa; SilentTECH-malleissamme on integroitu alusmateriaali, jonka avulla säästät erillisen askeläänieristeen ostamisen. SilentTECH-alusmateriaalin askeläänen vaimennus on Suomessa taloyhtiöiden hyväksymä ja sitä asennetaan runsaasti myös mm. Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin vuokra-asuntoihin.

Tiesitkö, että tyypillisesti alusmateriaalit maksavat n. 5-6 €/m2 joka on jo merkittävä säästö (n. 18-27 % koko lattiahankinnan hinnasta). Lisäksi säästät aikaa asentamisessa kun alusmateriaalia ei tarvitse erikseen leikellä muotoon ja asetella asennuksen edetessä.

Tämä SilentTECH-mallien aavistuksen joustava integroitu vaahtopohja luo askellukselle miellyttävän pehmeyden tunteen joustavuudellaan ja tuntuu sen takia mukavalta kulkea niin kengät jalassa kuin sukkasiltaan. Koska alusmateriaali on integroitu vinyylilankun pohjaan, sen erittäin kestävään pintaan ei tule painaumia painavista huonekaluista, joka monen alustaan liimattavan muovimaton kanssa oli suuri ongelma. Lattian hiljaisuus sekä käyttömukavuus muodostuvatkin suurimmaksi osaksi integroidusta alusmateriaalista ja huippukestävästä pinnasta ja rungosta. Voit asentaa SilentTECH-vinyylilankun myös lattialämmityksen kera ongelmitta.

https://www.youtube.com/watch?v=FlYN8pZIdnQ

SilentTECH-vinyylilankussa runko on kivikomposiittirunko. Tämä SPC- eli Stone Plastic Composite runkoinen vinyylilankku on erittäin nopea asentaa. Asennus eroaa esimerkiksi HDF-pohjaisista laminaateista ja vinyylikorkkilattiasta siten, että materiaalia ei tarvitse katkaista sirkkelillä vaan SilentTECH-vinyylilankun katkaisuun riittää katkoteräveitsi. Yllä videolla on esillä kopautettavalla päätypontilla varustettu SilentTECH-vinyylilankku. Mallistossamme on myös taittopontilla varustettuja SilentTECH-vinyylilankkuja eli jokainen SilentTECH-vinyylilankku ei vaadi kumivasaralla päätypontin kopauttamista! Huomioithan tämän asennettaessa ja tarkista aina asennusohje ostamastasi SilentTECH-vinyylilankusta.

Vinyylikorkki vs vinyylilankku

Kuvassa yllä: vasemmalla HDF-runkoinen vanhan teknologian vinyylikorkkilattia, oikealla kivikomposiittirunkoinen vinyylilankku

SilentTECH-vinyylilattian runko tarjoaa huippukestävyyden iskuille

Kivikomposiittirunkoinen vinyylilankku on kaikista vinyylilattioista kestävin, koska runko ei jousta ja päästä iskua läpi (ks. alla oleva kuva). Kivikomposiittirunkoinen lattia ei taivu samaan tapaan kuin PVC-runkoinen (Polyvinyylikloridi) vinyylilankku eli se säilyy suorana vuodesta toiseen - siksipä SilentTECH-vinyylilankuilla on 20 vuoden takuu kotikäyttöön. Jäykän runkonsa vuoksi kivikomposiittirunkoinen vinyylilattia kestää iskut sekä painaumat tehokkaammin kuin monet muut lattiamateriaalit ja antaa jonkin verran periksi alla olevan alustan epätasaisuuksia.

vaalea laminaatti vinyylilattia vassaratesti

Kuvassa yllä: iskunkestävyystesti vasaralla, HDF-runkoinen laminaatti vasemmalla ja kivikomposiittirunkoinen vinyylilankku oikealla

Oheinen vasaratesti osoittaa selkeästi kuinka vinyylilankussa vaurioituu pinta pienen lommon verran vaikka lankkua vasaroisi terävällä kulmalla kovaakin. Ellet usko, tilaa mallipala meiltä ja kokeile itse vasaralla! Toisin käy monen muun lattian kanssa, esimerkiksi vasemmalla oleva laminaattilattia rikkoutuu aina runkoon asti. Tällaisen iskun aiheuttaman vaurion takia pinta lähtee usein hilseilemään ja irtoaa paloina vuosien aikana. Tämä altistaa lattian rungon mm. kosteudelle, jonka takia HDF-runkoisen lattian laminaatin runko voi turvota. Lue myös suuri vertailumme laminaatin ja vinyylilattian eroista.

Uiva lattia vs. liimattu lattia - kumpi parempi?

Suomessa valtaosa uusista vinyylilattioista on uivia lattioita. Julkitiloihin on saatavilla myös vinyylilankkuja jotka liimataan alustaan kiinni. Näissä runko on huomattavasti ohuempi ja asennus vaatii paljon vaivaa ja aikaa. Lisäksi uiva asennus tarjoaa aina liimattuun lattiaan nähden laadukkaamman sisäilman: vaikka tänä päivänä käytetyt liimat ovatkin turvallisia kuin vanhat entisaikoina käytetyt liimat, harva silti haluaa liimaa kotiinsa lattian alle. Mikäli lattian alle päätyy kosteutta, kosteus voi reagoida liiman kanssa aiheuttaen haitallisten orgaanisten yhdisteiden vapautumista sisäilmaan hiljalleen vuosien aikana.

Ennen lattioita liimattiin senkin takia, että liimaus estää tehokkaasti lattian elämisen ilman suhteellisen kosteuden muutosten takia. Suomessa etenkin talvella on ilma kuivaa ja vastaavasti kesähelteillä erittäin kosteaa. Tämän takia jokainen puukuitupohjainen lattia kuten HDF-runkoinen laminaatti tai vinyylikorkki laajenee kesällä ja supistuu talvella. SilentTECH-vinyylilankkujen kivikomposiittirunko ei supistu tai laajene samalla tavalla ja sen takia SilentTECH-vinyylilankun voi asentaa uivana 20x20 metrin tilaan ilman lattian jakavaa liikuntasaumaa. Tämä on merkittävä teknologinen etu ja syy, miksi moni valitsee SilentTECH-vinyylilankun mm. pitkille käytäville tai näyttävään, ison avokeittiön ja olohuoneen yhdistävään isoon tilaan modernissa omakotitalossa.

Koska kivikomposiittirunko ei ole ilmankosteuden lisäksi myös muista roiskeista tai lattialle päätyvästä vedestä moksiskaan, voit asentaa sen kaikkiin kuiviin sisätiloihin, kuten kosteusrasitukselle altistuviin tiloihin: toimistot, myymälät, hotellit, sekä kotiympäristössä eteinen ja keittiö.

https://www.youtube.com/watch?v=uQhn2ALunpY

Video: näin helppoa on asentaa taittopontilla varustettu SilentTECH-vinyylilattia

Uuden sukupolven vinyylilattia on SilentTECH

SilentTECH-vinyylilattiassa yhdistyvät kaikki aikaisempien sukupolvien vinyylilattioiden hyödyt sekä uuden teknologian edut yhteen pakettiin. Siksi kutsumme sitä uuden sukupolven vinyylilattiaksi. SilentTECH-vinyylilattian avulla siis säästät paitsi asentamisessa aikaa ja rahaa, myös saat turvallisia käyttövuosia lattialle pitkälle tulevaisuuteen.

Tutustu vinyylilankku-mallistoomme ja ihastu itsekin! Mikäli kaipaat lisäinspiraatiota mm. sisustukseen, asiakkaamme ovat tehneet upeita ratkaisuja koteihin sekä julki- ja toimistotiloihin. Myös ilmainen mallipalapalvelumme takaa sen, että valitset oikean kuosin ja värin tilaasi!