phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 19.05.2024


Miksi vinyylilattiasta tai kovapuulattiasta kannattaa tilata mallipala?

Julkaistu 19.05.2024

Lattiamateriaalin valinta vaikuttaa yllättävän paljon kodin tai muun tilan sisustukseen ja yleiseen tunnelmaan. Olipa valintasi vinyylilankku tai kovapuulattia, tässä artikkelissa kerromme, miksi lattian mallipalan tilaaminen on hyvä ajatus.

Miltä sävy näyttää paikan päällä?

Tietokoneen tai puhelimen näytöillä näkemämme värit eroavat aina hiukan todellisuudesta, ja jo näyttöä tai laitetta vaihtaessakin lattia saattaa näyttää erilaiselta. Parhaimman käsityksen saat siis livenä paikan päällä.

Lattia saattaa näyttää erilaiselta lämpimässä ja kellertävässä valossa kuin kylmässä ja sinertävässä tai valkoisessa valossa. Myös tilaan pääsevän valon määrä vaikuttaa siihen, miten lattian sävy muuttaa tilan tunnelmaa. Mallipalan avulla voit nähdä materiaalin jo ennen varsinaista ostopäätöstä juuri siinä tilassa, johon se tullaan asentamaan.

Muut pinnat ja materiaalit

Mallipalan avulla voit verrata lattian sävyä keittiön tasojen, viereisen huoneen lattian tai seinien sävyjen kanssa. Mallipala on kätevä napata mukaan myös rakennustarvike- tai sisustuskauppaan, jotta voit varmistaa materiaalien yhteensopivuuden ja luoda toimivan kokonaisuuden.


Tutustu materiaaliin ja varmista lattian paksuus

Mallipala ei ole pelkkä sävymalli, vaan oikea palanen juuri siitä lankusta tai laatasta, josta mallipala on tilattu. Vinyylilattioiden ja kovapuulattioiden välillä on suuria eroja eri valmistajien välillä aina rungon materiaalista lähtien. Mallipalan avulla voit tuntea materiaalin jalkojesi alla, testailla sen kestävyyttä ja varmistaa, että sen paksuus sopii kotiisi. Esimerkiksi ovien korkeus saattaa rajoittaa valittavissa olevia vaihtoehtoja, ja ikävät yllätykset asennettaessa on mukava päästä sulkemaan pois jo hankintavaiheessa.

Tilaa niin monta mallipalaa kuin haluat

Mallipalan tilaaminen antaa mahdollisuuden vertailla useita sävyvaihtoehtoja rauhassa keskenään. Suosittelemmekin tilaamaan mallit kaikista vähänkään kiinnostavista lattioista ja asettelemaan palat rinnakkain vertailua varten. Verkkokaupastamme saat neljä ensimmäistä mallipalaa vain toimituksen hinnalla. Voit kuitenkin tilata yhteensä niin monta mallia kuin haluat!


Lattiaostoksille turvallisin mielin

Lattiamateriaalin valinta on iso investointi, joka vaikuttaa kodin viihtyisyyteen ja käytännöllisyyteen. Uusien pintamateriaalien valinta tuntuu usein myös vaikealta ja stressaavalta, eikä kukaan halua ostaa sikaa säkissä. Mallipalan tilaaminen varmistaa turvallisen ja perustellun päätöksen, mikä ei jää jälkikäteen harmittamaan.

Tee tilaus helposti haluamallasi tavalla

Mallipalan voi tilata itse suoraan verkkokaupasta tai ottamalla yhteyttä lattiamestariimme. Verkkokaupasta näkee ennakkoon kuvavaihtoehtoja, mutta lattiamestari osaa tarvittaessa kertoa lisää lattian ominaisuuksista ja vastata kysymyksiin. Halutessasi voit myös kysyä suosituksia tietyn tyyppisistä sävyvaihtoehdoista.

Huomioithan kuitenkin aina, että mallipalan on tarkoituskin olla suuntaa antava. Sinulle saattaa osua joko rauhallisemman tai eloisamman sävyinen tai tummempi tai vaaleampi osa lankusta. Tämä korostuu etenkin lattiavaihtoehdoissa, joissa sävyvaihtelu on suurta tai kuviointia ja oksankohtia on reilusti.


Kokonaisuudessaan kovapuulattiaan tai vinyylilattiaan tutustuminen mallipalan muodossa on kuitenkin fiksu ja käytännöllinen tapa lähteä varsinaisille lattiaostoksille varmoin mielin. Omasta puolestamme pyrimme aina auttamaan oikean valinnan tekemisessä!