phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Millainen lattiamateriaali kannattaa valita julkiseen tilaan?

Julkaistu 08.09.2022

Julkisessa tilassa lattiamateriaalin pitää kestää kengät jalassa kulkevia työntekijöitä ja asiakkaita, sekä sietää kenkien mukana tullutta lunta ja vettä. Haittaa ei ole, jos lattia kestää iskuja ja tarjoaisi laadukkaan sisäilman sekä työntekijöille että mahdollisesti asiakkaille. Julkitilaan hankittavan lattian halutaan olevan mahdollisimman hiljainen sillä kaikenlainen ääni vähentää työn mukavuutta ja asiakkaiden viihtyisyyttä.

Uuden sukupolven SilentTECH-vinyylilattia on yksi lattia, joka vastaa kaikkiin näihin vaatimuksiin. Esimerkiksi laminaattilattioiden rungoissa pääosin kaikissa on puukuitupohjainen runko joka ei kestä saumoista sisään pääsevää kosteutta ja ne ovat äänekkäitä askeltaessa. Lue miksi suosittelemme SilentTECH ja SilentTECH Pro -malliston lattioita julkitiloihin!

SilentTECH-vinyylilattia sopii erinomaisesti julkisiin tiloihin kuten toimistoihin, kuntosaleille, myymälöihin ja hotelleihin

Lapsi- ja lemmikkiperheissä on nopeasti yleistyneet vinyylilattiat niiden erinomaisen kulutuskeston ja upean viimeistelynsä myötä. Sama trendi seuraa myös julkitiloihin, joissa etenkin huonoon kuntoon menneitä laminaattilattioita vaihdetaan parempaa kulutusta sekä laadukkaampaa sisäilmaa tarjoaviin uuden sukupolven vinyylilankkuihin. Parempi sisäilma syntyy vinyylilattiatuotteilla joissa ole käytetty formaldehydiä ja ftalaatteja. Tällaisia ovat kaikki mallistomme SilentTECH-vinyylilattiat (lue myös: mikä on SilentTECH-vinyylilattia ja sen edut?)

Käyttöluokkaan ja teknisiin tietoihin kannattaa kiinnittää huomiota sillä SilentTECH-vinyylilattioissa käyttöluokan (KL) 32-34 lattiamateriaalit ovat sopivia julkitiloihin. Etenkin KL34 tarjoaa jo erinomaisen kulutuspinnan hotelleihin tai myymälöihin joissa kulkua ja kulutusta on runsaasti. Kaikki markkinoilla olevat KL32-34 vinyylilattiat eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä iskunkestoltaan ja kosteudenkestoltaan eli käyttöluokka ei kerro lattian materiaaleista ja kemikaalien sekä kosteudenkestosta välttämättä mitään. Ikävä kyllä markkinoilla on myynnissä edelleen puukuitupohjaisia laminaatti- ja vinyylikorkkilattioita jotka ovat usein 9-11mm paksuja. Näiden lattioiden rungon puukuitu ei ole paras vaihtoehto julkitilakäyttöön sillä runko on verrattain pehmeä iskuille ja runko turpoaa altistuksesta vedelle.

Kuva: Vinyylilattiakaupan lattiamestarit Ville Kallio (oik.) ja Erkki-Jussi Aho suosittelevat SilentTECH- ja SilentTECH Pro -vinyylilattiaa erityisesti julkisiin tiloihin.

"Parasta vaativan kannattaa suunnata katseensa kivikomposiittirunkoisiin (SPC, Stone Plastic Composite) SilentTECH- ja SilentTECH PRO -vinyylilankuihin joissa ei ole näitä ongelmia ja lankku on upean ohut, jopa alle 6-millinen, kiitos uuden valmistusteknologian", kertoo Vinyylilattiakaupan Ville Kallio.

Vinyylilattiakaupan Erkki-Jussi Ahon mukaan teknisiin tietoihin kannattaa perehtyä. "Hyvä nyrkkisääntö onkin, että jos lattia on 9-11 mm paksu, se todennäköisesti sisältää puupohjaista kuitua ja näin ollen on heikompi valinta julkitilaan akustiikan ja kosteudenkestonsa takia", kertoo Erkki-Jussi.


Laatuun kannattaa panostaa: SilentTECH-vinyylilattioilla on korkean käyttöluokan KL33-34 lisäksi Suomen paras sisäilmaluokitus M1 (testattu Suomessa), ne ovat ftalaatti- ja formaldehydivapaita ja ovatkin korkeimmassa ja parhaimmassa mahdollisessa A+ -sertifikaatin luokassa arvostetun eurooppalaisen sisäilmamittauksen mukaan (French Regulations on VOC emissions). Uuden sukupolven vinyylilankut kestävätkin käytössä monia lattioita paremmin ja tuovat investoinnilleen paremman katteen sekä käyttäjälle että tilan omistajalle.


SilentTECH Pro -vinyylilankkumme on varta vasten suunniteltu kovaan käyttöön julkitiloihin, sillä ne kestävät mekaanista kulutusta paksumman 0,70 mm pintamateriaalinsa ansiosta.

SilentTECH Pro -vinyylilankut on suunniteltu erityisesti kuntosaleille, hotelleihin, kauppakeskuksiin, toimistoihin, myymälöihin ja mihin tahansa yritystiloihin, joissa tarvitaan 100 % vedenkestävyys, normaalia parempi iskunkestävyys, turvallinen R9-liukuesteluokka sekä paloluokka Bfl-S1. SilentTECH sekä SilentTECH Pro molemmat sopivat käytettäväksi lattialämmityksen kanssa.

hybridilattia vs vinyylilattia pintakalvo

Kuvassa yllä: Kestääkö jokainen lattia lähempää tarkastelun? Tässä kaksi saman käyttöluokan eli KL33 lattiaa: yläpuolella 0,55 mm polyuretaanikalvolla varustettu, kivikomposiittirunkoinen SilentTECH-vinyylilankku. Sen alla on hybridilattia, jonka kulutuspinnan kalvo on alle 0,10 mm. Vaikka kummallakin lattialla on sama käyttöluokka KL33, voit arvata kumpi lattia kesti paremmin vasaratestissämme. Älä siis automaattisesti luota käyttöluokkaan valitessasi julkitilaan lattiaa, sillä käyttöluokan takana oleva standardi ei ole paras apu ja mittari aivan jokaisessa tilanteessa.

Suosittelemme jokaisen lattiaa uusivan tutustuvan tarkasti ostamansa lattian tarkempiin tuotetietoihin pelkän ulkonäön ja käyttöluokan lisäksi. Niistä saa hyvin kuvan materiaalien lisäksi myyjän ja lattiamerkin ammattimaisuudesta; sanonnan mukaisesti "kun on puhtaat jauhot pussissa, ei pitäisi olla mitään peiteltävää" eli tietojen tulisi olla avoimesti luettavissa myös verkossa. Kysykin siis aina käyttöluokka ja runko- sekä pintamateriaalien tarkemmat tiedot välttyäksesi vahinkolyönneiltä ja lattian asennukselta, joka pitää purkaa ja vaihtaa jo muutaman vuoden kulutuksen jälkeen. Mikäli myyjä lupaa että lattian pinta kestää kosteutta, muista kysyä, kestääkö runkokin.


SilentTECH-vinyylilattia voidaan asentaa jopa 400 m² alueelle ilman liikuntasaumoja

Oletko joskus ihmetellyt isoissa julkitiloissa kulkevaa listaa keskellä tilaa? Se on nimeltään lattian liikuntasauma, jonka tehtävänä on varmistaa lattian esteetön eläminen ilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan vaihteluiden myötä. Monessa toimistossa ja liiketilassa on koneellinen ilmanvaihto joka talvella lämmittää ja kuivattaa ilmaa. Tämän ansiosta moni lattia supistuu talvella ja aidot parkettilattiat voivat jopa halkeilla (Yle.fi: Yli 10 miljoonaa maksaneen hallin parketti rakoilee kuivan ilman takia). Vastaavasti kesällä kun ilman suhteellinen kosteus on korkealla, lattia laajenee. Tämä kannattaa ottaa huomioon julkitilaan lattiaa asennettaessa erityisesti yli 10 x 10 metrin tilaan. Miksi juuri tämä pituus ja leveys?

Moni laminaatti- ja vinyylilattiamalli yltää vain 10 x 10 metrin (100 m²) matkalle ilman, että niille täytyy joko asentaa liikuntasauma tai lankku täytyy liimata lattiaan. Tämä johtuu lattian rungon materiaalista. SilentTECH-vinyylilattioissa komposiittirungossa on kalkkikiveä mukana vahvistamassa lankkua. Se parantaa sisäilman suhteellisen kosteuden aiheuttamilta muutoksilta: SilentTECH-vinyylilattian voi asentaa 20 x 20 metrin alueelle ilman liikuntasaumoja. On kuitenkin normaalia ja järkevää, että moni haluaa jättää esim. oviaukkoihin liikuntasaumat ja nykyaikana saumalistan asennus tällaisiin paikkoihin on todella helppoa; pinta puhdistetaan ja saumalistan tarrakiinnityksen suoja napataan pois, jonka jälkeen lista voidaan painaa paikalleen.

Lapuan kuntopiste POHJANMAA

Yllä: Asiakkaamme Lapuan Kuntopiste päätyi kuntosalilattiavalinnassaan Vinyylilattiakaupan uuden sukupolven vinyylilankkuun. Lattian haluttiin kestävän painojen tömäytyksiä lattiaan, pomppimista, juoksua ja olla olematta äänekäs tai liukas urheilijoiden kenkien tai urheiluvälineiden alla.

Optikkoliike Iiris Optikko HOT CHOCOLATE

Yllä: Iiris Optikko -optikkoliike valitsi SilentTECH-vinyylilattian koko myymäläänsä, sillä he halusivat pitkäaikaisen ja kestävän ratkaisun, joka on hyvän tuntuinen jalalle ja askelääneltään hiljainen. Tämä kaikki sen päälle, että lattia näyttää hyvältä ja istuu muuhun sisustukseen! 

Naisdesign Savusauna

Yllä: Perinteiseen toimistoon istuu hyvin SilentTECH Pro- tai perinteinen SilentTECH-vinyylilattia. Toimistokäytössä kulutus ei ole välttämättä yhtä kovaa kuin esimerkiksi hotellissa, kuntosalilla tai kauppakeskuksissa, joten SilentTECH käyttöluokassa 33 riittää erinomaisesti! Ohessa Mainostoimisto Naisdesign on valinnut mallistojemme harmaan SAVUSAUNA-vinyylilankun.

SilentTECH-vinyylilattioille jopa 10v takuu julkisissa tiloissa ja 20v kotikäytössä

SilentTECH- ja SilentTECH Pro-lattioidemme takuuajaksi tarjoamme kotikäytössä jopa 20 vuotta ja julkitilakäytössä jopa 10 vuotta. Luottomme lattioihimme on niin kova, että pystymme tekemään ja lunastamaan tämän lupauksen. Vinyylilankku on myös nykypäivänä turvallinen ja ympäristöystävällinen valinta, jota asiakkaat varmasti arvostavat!

Jotta saat lattiavalinnastasi kaiken irti, tutustu ilmaiseen mallipalapalveluumme. Suosittelemme myös lukaisemaan lävitse kattavan vinyylilattian pesu- ja hoito-oppaamme, vaikka vinyyli onkin yksi helpoimmiten huollettavista lattioista!