phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 05.04.2023


Artikkelit

Kovapuulattiat ovat täällä! Mutta miten kovapuulattiamme eroaa muista?

Julkaistu 05.04.2023

Odotettu uutuustuotteemme uuden sukupolven kovapuulattia on innokkaan odotuksen jälkeen saapunut Lapuan varastollemme valmiina täyttämään asiakkaidemme lattiahaaveet.

Oletko kuullut kovapuulattioista mutta et ole kärryillä, mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan? Vai törmäsitkö termiin juuri ensimmäistä kertaa? Lattiakaupoilla eri materiaalit ja niihin liittyvä termistö menee helposti sekaisin, eikä ihme, jos pieni avaus aiheeseen tuntuu tarpeelliselta.

Tässä blogitekstissä kerrommekin oleellisimmat asiat kovapuulattioista ja niiden ominaisuuksista. Kerromme myös, mikä tekee Vinyylilattiakaupan kovapuulattioista ratkaisevasti erilaisia kuin muista markkinoilla olevista kovapuulattioista.

Mikä oikeastaan on kovapuulattia?

Kovapuulattia näyttää, tuntuu ja vaikuttaa ajattoman arvokkaalta parketilta. Klassinen ulkonäkö onkin lankun pinnan aidon tammiviilun ansiota. Jalopuinen pintakerros tarjoaa jalkaa vasten autenttisen luonnonmateriaalin tunnun, joka pitää lastenkin pienet varpaat lämpimänä. Aito puu näkyy parketin tapaan myös lattian ulkonäössä, ja jokainen lankku onkin kuvioinniltaan ja sävyn vivahteiltaan ainutlaatuinen.

Mutta mitä eroa kovapuulattialla on parkettiin tai massiivipuulattiaan verrattuna? Kovapuulattian puinen pintakerros on selkeästi ohuempi kuin parketilla, eikä lankkua valmisteta läpikotaisin puusta. Tämän vuoksi lattia on hinnaltaan huomattavasti parkettia ja massiivipuulattiaa edullisempi, eikä se elä olosuhdemuutosten mukana läheskään yhtä helposti kuin puulattiat.

Koska pintakerroksen viilu on paksuudeltaan 1,2 mm, emme suosittele kovapuulattian hiontaa. Pintaa suojaa kuitenkin korkealaatuinen lakkapinta.

Jos siis etsit edullisempaa vaihtoehtoa aidolle tammiparketille, sinun ei tarvitse tinkiä ulkonäöstä tai puun tunnusta laisinkaan. Kovapuulattia onkin nappivalinta esimerkiksi vuokrakohteeseen: pysyt remonttibudjetissa, ja samalla autenttinen jalopuupinta nostaa kohteen arvokkuutta. Laadukas ja viimeistelty lattia houkuttelee, sillä kovapuulattiaa on paikoilleen asennettuna vaikeaa erottaa täyspuisesta parketista.