phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!


Lattia & trendit 2021: luonnonmukaiset sävyt nousussa


Lattia & trendit 2021: luonnonmukaiset sävyt nousussa


Vaikka lattia kannattaa valita kestämään aikaa, mikään ei sano etteikö sen valinnan kanssa voisi seurata sisustustrendejä. Lattiatrendien sykli on tunnetusti pitkäkestoisempi kuin monen muun sisustustrendin, minkä vuoksi sen valintaan kannattaakin käyttää kunnolla aikaa. Lähiaikoina kovassa nosteessa sisustuksessa ovat olleet luonnonmukaiset sävyt pitkän mustavalkoisen kauden jälkeen, joka on varmasti monelle todella virkistävää vaihtelua.

Asuntomessuillakin luonnonläheinen lattia on jälleen pop

Asuntomessut sanelevat ja osoittavat Suomessa trendejä joka vuosi entistä vahvemmin. Tänä vuonna messuilla on selkeästi enemmän luonnonläheisiä materiaaleja kaikissa pinnoissa, mutta etenkin lattioissa. Erilaiset neutraalit ja aidon puun väriset lattiat yhdistyvät upeasti värikkäisiin ratkaisuihin, klassista mustaa, beigeä ja valkoista unohtamatta. Oheisissa kuvissa lattioiden sävyt vaihtelevat valaistuksen mukaan, tarkemmat tuotekuvat näet tuotesivuilta.

lattia vinyylilankku SAARISTO

Luonnonläheinen lattia voi olla kylmänharmaan sijaan "greige", jota kuvissa yllä edustaa mallistomme SAARISTO-vinyylilankku. Beigen ja vaalean harmaan yhdistelmä on hyvin neutraali ja sen kaveriksi sopii sävyltään joko viileät sävyt tai lämpöiset puumateriaalit, unohtamatta muita murrettuja värejä, valkoista ja mustaa. Lämmin harmaa onkin kaunis riippumatta tilan valaistuksesta: se näyttää keinovalossa sekä luonnonvalossa hurmaavalta.

Greigen SAARISTO-lattian kauniit yksityiskohdat ja sen kuvioinnin ja lankkukohtainen sävyvaihtelu herättää tilan eloon. Lattia henkii fiilistä aidosta tammiparketista ja esiin nousee myös kauniit yksityiskohdat, kuten lankun höyläykset ja oksien kuvioinnit. On vaikea kuvitella ettei kyseessä ole aito jalopuulattia vaan vinyylilankku. Lue myös lisää greigestä sisutuksesta.

lattia vinyylilankku HIRSI

Tervetuloa rustiikkinen luonnonläheisyys ja romantiikka: HIRSI-vinyylilankkumme tuo tilaan hiukan rouheutta! Sen rustiikkisuus huokuu aidon tammilattian upeita oksakohtia ja pyynsyiden kuviointeja tehden tilasta eläväisen näköisen. Tänä vuonna lattianostajat varovat ostamasta liian punertavia lattioita, joka on otettu myös HIRSI-lattian sävyssä huomioon.

HIRSI-lattia mukautuu lämpöiseen tai viileään sisustukseen heräten erilailla eroon päästessään värikkään seinän kaveriksi, kuten Tikkurilan vuoden 2021 trendivärien kanssa. Sen 100 % vedenkestävä kivikomposiitti (SPC) -runko pitää huolen sopivuudesta kaikkiin tiloihin keittiöstä kellariin.

lattia vinyylilankku HIRSI lattia vinyylilankku PUUTERIac

Yksi suosituimmista lattioistamme, PUUTERI-vinyylilankku, on aavistuksen vaaleampi ja lämpimämpi kuin aikaisemmat kaksi olematta kuitenkaan liian punertava. Se luo kauniin klassisen, aikaa kestävän mutta silti trendikkään pohjan monen tyyliseen sisustukseen. Sen esikuvana on trendeissä pitkään esillä pitkään olleeseen valkoöljyttyyn ja valkolakattuun tammilattiaan, joka on hurmaavan raikas ja luonnollinen.

Tämä rauhallinen kuviointi antaa tilaa muulle sisustukselle leikitellä. Esimerkiksi vihreä keittiö valkoisilla, mustilla ja kultaisilla aksenteilla olisi huomattavasti kolkompi ja kylmemmän oloinen neutraalin ja kylmän lattian kera. Puun sävy ja vihreä ovat kätevästi myös sopivat vastavärit toisilleen ja muistuttavat Suomen kauniista metsistä, joka tuo skandinaavista tunnelmaa tilaan. Kestävä kivikomposiitti-runko on hiljainen integroidun SilentTECH-alusmateriaalinsa ansiosta. 

lattia vinyylilankku OHRA

Heleyttä ja raikkautta tilaan luo helposti OHRA-vinyylilankun avulla. Inspiraationsa se on saanut juuri ennen sadonkorjuuta tuulessa kauniisti tanssivasta ohrapellosta, jonka vuoksi se onkin sisustajien kestosuosikki. 

Kuin hienovaraisesti öljyvahauksella vaalennettu tammilattia, jokainen lankku pitää sisällään hienovaraisia sävyvaihteluita vaaleasta tummaan. Tarkemmat sävyvaihteluiden tummuuserot näet tuotesivulta. Muistithan, että voit tilata mallipalan lattiasta kotiisi?

lattia vinyylilankku LUMIHIUTALE

Mallistomme valkoisin lattia, LUMIHIUTALE, on sekin luonnollinen, mutta eri tavalla kuin aikaisemmat sukulaisensa. Tämä raikas valkoinen lattia on ripaus skandinaavista ilmettä aivan kuin kuin helmikuinen lumihanki, heijastaen valoa samalla tapaa. UV-suojansa vuoksi se ei kuitenkaan tummu tai kulu auringonvalon vaikutuksesta, vaan säilyttää kauniisti sävynsä (lattialla on myös huima 20v takuu ja korkea käyttöluokka 33).

Kestävän kivikomposiittirunkonsa vuoksi tämä sekä muut vinyylilankkumme on mahdollista asentaa suuriin tiloihin ilman liikuntasaumoja (max. 20 x 20 m tila yhtenäisenä pintana). Jokainen mallistomme lankku sopii käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, joka 100 % vedenkestävyytensä kanssa takaa sopivuuden myös eteistiloihin, kodinhoitohuoneisiin ja kuraeteiseen.

Uutuudet LIITERI ja MUMMOLA resonoivat mäntylattiaa

Comebackin aika! Kaikki hyvä kiertää myös sisustustrendeissä ja nyt jälleen mäntylattian aika. Aikaisemmin mäntylattiaa oli saatavilla vain puusta tehtynä lankkulattiana, jonka kestävyys iskuja sekä arkipäivän kulutusta kohtaan on todella heikko verrattuna vinyylilankkuun. Puulattia on saattanut alkaa lainehtia, kellertyä ja sen saumat tummua, jolloin lattia on hiottava ja käsiteltävä uudelleen. Kaikista syvimmät naarmut voivat olla usean millin syvyisiä eli hiontakaan ei takaa parasta lopputulosta.

Vinyylilattiakauppa LIITERI MUMMOLA

Onneksi upea mäntylattian kuviointi on löytänyt tiensä vinyylilankkuihin! Kaksi upeaa väriä, vaaleanharmaa LIITERI (yllä vasemmalla) sekä vaalea beige MUMMOLA (yllä oikealla), istuvat nykyisiin ja tuleviin sisustustrendeihin. Molemmat lattiat ovat kuvioinniltaan oksaisia, niiden pinnassa tuntuvat puunsyyn kuvioinnit kuin aidossa mäntylattiassa ja niiden sävyvaihtelu on vähäistä tuoden tilaan rauhallisuutta. Vinyylilankulla on myös yksi suuri etu lapsiperheille: siitä ei irtoa tikkuja!

Syksyllä yllä olevien mallien saapuessa varastoomme on siis tiedossa ripaus maalaisromantiikkaa sekä vanhanajan henkeä, kun toimitukset alkavat syyskuussa 2021. Molempien SPC-runko on 100 % vedenkestävä, todella iskunkestävä, miellyttävän lämmin ja pehmeä jalalle ja integroitu SilentTECH-alusmateriaali takaa sen, että askellus on hiljainen.

Lattian valinta: valitse kerralla oikein 

Lattia on pitkäikäinen valinta, joten sen valitsemiseen kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa! Takaamme vinyylilattioillemme käyttöluokassa 33 ja ylöspäin jopa kahdenkymmenen vuoden takuun kotitalouskäytössä. Jotta valitset kerralla oikein, tutustu ilmaiseen mallipalapalveluumme

Mikäli haet vielä lisäinspiraatiota, tutustu valikoimaamme ja asiakkaidemme yhdistelmiin Instagramissa #vinyylilattiakauppa.