phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!


Vinyylikorkki- vai vinyylilattia: kumpi kannattaa valita?


Vinyylikorkki- vai vinyylilattia: kumpi kannattaa valita?


Meiltä kysytään usein, mitä eroa vinyylikorkkilattialla ja vinyylilattialla on. Vinyylikorkki on erityisen tunnettu juuri pehmeästä ja lämpimästä askeltuntumastaan. Monet kuitenkin yllättyvät siitä, kuinka samankaltaiselta SilentTECH-vinyylilattiamme tuntuma jalan alla tuntuu. Valmiina asennettuna lattiapintana ne näyttävätkin lähes identtisiltä, ja pelkän silmäilyn ja askeltuntuman perusteella on vaikeaa erottaa, kummasta lattianpäällysteestä on kulloinkin kyse.

Ulkonäön lisäksi kumpaakin materiaalia yhdistää se, etteivät ne ole luonnonmateriaalia. Niiden valmistusprosessi, lankun rakenne ja joiltakin osin lattian ominaisuudet kuitenkin eroavat toisistaan.


Mistä vinyylilattia on tehty?

Vinyylilattia rakentuu useasta kerroksesta, joista kullakin on oma tehtävänsä. Kerrokset yhdistetään toisiinsa tiiviisti, ja pintakerroksen kuvioinnin ansiosta lattia saa kauniin luonnollisen ulkonäkönsä. Vinyylilattia on ohut, ja sen leikkaaminen tarvittaviin mittoihin käy helposti ja siististi.

Erityisesti kivikomposiittirunkoinen vinyylilankku tunnetaan kestävyydestään ja kulutuksenkestostaan, ja lattia on vedenkestävä runkoaan myöten. Se on suunniteltu kestämään jopa julkisessa tilassa tai muissa vilkaskulkuisissa kohteissa, minkä vuoksi se on erinomainen valinta myös kotitalouteen, jossa on lemmikkejä tai lapsia. Voit lukea lisää kivikomposiittirungosta ja vinyylilattian rakenteesta täältä.

Vinyylikorkkilattia eroaa rakenteeltaan vinyylilattiasta

Vinyylilattian tapaan vinyylikorkkilattiassa on mekaanista kulutusta kestävä kulutus- ja kuviopinta. Myös vinyylikorkkilattiassa on vinyylin tapaan mahdollista toteuttaa lukematon määrä sävyjä ja kuoseja.

Tavallisesti vinyylikorkkilattiassa on nimensä mukaisesti myös yksi tai kaksi korkkikerrosta. Korkkimateriaali on luonnostaan pehmeää, joustavaa ja lämmintä, minkä vuoksi vinyylikorkki onkin saavuttanut maineensa lämpöisenä ja jalan alla mukavana lattiana.