phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!


Keittiön lattian valinnassa yksi on yli muiden - 4 syytä


Keittiön lattian valinnassa yksi on yli muiden - 4 syytä


Keittiöremontti mielessä ja lattia vielä päättämättä? On pari asiaa, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Monilla on harkinnassa laminaatti-, laatta- tai puulattia, joista laatta onkin nykyään vinyylilankun ohella suosituin valita. Syitä on yksi: vedenkestävyys. Uuden sukupolven komposiittirunkoinen vinyylilankku tosin peittoaa laatan ominaisuuksiltaan 6-0: vaikka laatta on kestävä, se tarvitsee kaverikseen monen mielestä lattialämmityksen ollakseen käytössä miellyttävä. Komposiittirunkoinen vinyylilankku on laattaan verrattuna myös vedenkestävä, mutta huomattavasti miellyttävämpi ja lämpöisempi jalalle ilman lisäkustannuksia. Lisäksi vinyylilankun asennus on huomattavasti helpompi sillä sen voi vaihtaa helpommin kuin kiinteästi laastilla asennetun laattalattian.

Keittiön lattian valinnan muistilista

Kun olet valitsemassa keittiön lattiaa, muista ottaa huomioon vähintään nämä asiat joita sen täytyy kestää lähes jokapäiväisessä käytössä:

1. Jatkuva ja tehokas puhdistus on varsinkin lapsiperheissä arkipäivää, sillä keittiön lattialle tippuu ruokaillessa aina jotakin. Roiskeet, ruoan valmistuksessa tippuneet öljyiset, etikkaiset ruoka-aineet voivat olla mm. öljytyille puulattioille haastavia. Puhumattakaan jos punaviiniä tippuu puulattialle (apua!). Onneksi niistä ei ole ongelmaa vinyylilankuille. Erittäin hyvin mekaanista hankausta kestävä ja värjäytymätön pinta on erittäin tärkeä valintakriteeri monelle keittiössä. Vinyylilankulle on olemassa oma vinyylilankun puhdistusaine, jolla lattianpesu helpottuu ja pinnan UV-suoja pysyy erinomaisena vuodesta toiseen.

2. Vedenkestävyys on yksi tärkeimmistä kriteereistä lattialle tilaan, jossa se altistuu roiskeille ja vedelle. Lattialle kaatunut vesilasi tai ruoasta tuleva neste ui helposti lattian saumoista sisään ja mikäli runko on jotain muuta kuin komposiittirakenteinen (esimerkiksi laminaattilattioissa puukuitupohjainen HDF, High-Density Fiberboard), tällöin runko voi turvota ja lattian pinta nousee saumojen kohdalta rumasti ylöspäin.

3. Lattian kulutus keittiössä ja ruokailutilassa on todella runsasta. Esimerkiksi penkkien siirtely, ruokakasseista helposti mukana tuleva hiekka ja lemmikkien kynnet ovat tässä tilassa jatkuvasti rasittamassa lattiaa. Suosittelemme vinyylilankkujenkin kanssa käytettäväksi aina huonekaluille huopatassuja.

4. Ruokaa laittaessa ja syödessä lattialle tippuu jatkuvasti jotakin - joskus myös kovia ja teräviä esineitä. Vinyylilankku kestää huomattavasti paremmin esim. puukkojen, astioiden ja isojen välineiden tippumisen, eikä kolhiinnu tai lohkea yhtä herkästi. Lue postauksemme laminaatin ja vinyylilankun kestävyyseroista jossa vinyylilankku pärjäsi vasaratestissä huomattavasti paremmin kuin laminaattilattia.

Vinyylilattia on täydellinen keittiön lattia

Komposiittirunko on lattian rungon materiaalina yksi tämän hetken kysytyimmistä ja suosituimmista. Valikoimastamme löytyy kahta vaihtoehtoa, PVC- ja SPC-komposiittirunkoa. SPC-komposiittirunko sisältää 70 % vähemmän muovia ja enemmän kalkkikiveä, jolloin lattia elää PVC:tä vähemmän.

Sekä PVC- että SPC-vaihtoehdot edustavat ns. uuden sukupolven vinyylilattioita koska ne ovat 100 % vedenkestäviä rungoiltaan. Edelleen markkinoilla on myynnissä vanhemman sukupolven vinyylikorkkilattioita, joissa on puukuitupohjainen HDF-runko, eli ostajan kannattaa olla tarkkana ettei osta vahingossa keittiöön vanhemman tai huonomman teknologian lattiaa. Lue myös kirjoituksemme vinyylikorkkilattioiden eroista.

SPC-runko on jäykempi ja kestää parhaiten painaumat ja iskut. Kaikki lattiamme ovat flataattivapaita, allergikoille sopivia (M1-sisäilmaluokitus, testattu Suomessa) eivätkä tuota allergisoivia formaldehydi-päästöjä asennettaessa lankkujen katkaisussa/sahauksessa. Lattioillamme on kotikäytössä 20 vuoden takuu. Katso videolta, miten helppo uuden sukupolven vinyylilankku on asentaa ilman katkaisusahaa:

https://www.youtube.com/watch?v=FlYN8pZIdnQ

Tarkemmat tiedot lattioista löydät jokaisen mallin tuotesivulta.

Keittiön lattia PUUTERI vinyylilankku

Vinyylilankku sopii täydellisesti keittiön ja ruokailutilan yhdistelmään. Yllä kuvassa PUUTERI-vinyylilankku. PUUTERI-vinyylilankku on SilentTECH-malliston vinyylilankku, joka on paitsi hiljainen, siihen on myös integroitu askeläänieriste vinyylilankun pohjaan. Säästät 5,90 €/m2 alusmateriaalin hinnan koska et tarvitse erikseen alusmateriaalia asennettaessa - kätevää!

Vinyylilankku OULU keittiön lattia

Mallistomme yksi vaaleimmista lattioista, OULU-vinyylilankku (yllä) kirkastaa tilaa ja luo kaunista kontrastia tummiin kalusteisiin, antaen tilaan kuitenkin häivähdyksen puun lämpöä. Tämän ansiosta sen kanssa käyvätkin kauniisti yhteen vaaleat puunsävyt muussa sisustuksessa. Tämä, kuten mallistomme muutkin lattiat, sopivat täydellisesti allergikolle ja niiden sisäilmaluokitus on M1. 

Yllä: Kaikista vaalein vinyylilankkumme on LUMIHIUTALE, joka on erittäin helppohoitoinen ja turvallinen valinta keittiön lattiaksi.

keittiön lattia HUVILA vinlyylilankku

Rusehtavan savunharmaa HUVILA-vinyylilankku (yllä) on kaunis, rustiikkisia vivahteita omaava, rusehtavan harmaa lattia. HUVILA-vinyylilankun komposiittirunko on SPC:stä, joka tekee siitä entistä jäykemmän sekä iskunkestävämmän ja 70 % vähempimuovisen sisältämänsä kalkkikiven kanssa. Voit asentaa sen 20x20m tilaan ilman liikuntasaumoja, koska se elää ilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilavaihteluiden takia erittäin vähän. HUVILA on sävynsä ja kuviointinsa takia turvallinen vaihtoehto keittiöön, sillä siinä ei pienet tahrat näy helposti. Tällekin lattialle on myönnetty Suomen korkein päästöluokitus (M1). Lattiassa on integroitu SilentTECH-askeläänieriste ja se ei kopise samalla tavalla kuin äänekkäät laminaattilattiat.

Naisdesign Savusauna vinyylilankku

Myös toimistoihin ja julkitiloihin valitaan usein komposiittirunkoinen vinyylilankku, koska se kestää hyvin kengät jalassa kulkua sekä roiskeita ja vettä, jotka tulevat talvella lumisista kengistä sekä keittiön käytöstä. Kuvassa yllä SAVUSAUNA-vinyylilankkumme Mainostoimisto Naisdesignin toimitilojen keittiötilassa, joka on valittu tilaan sen runsaiden sävyvaihteluidensa ansiosta joka tekee siitä erittäin helppohoitoisen kun lika ja tahrat eivät näy lattiassa helposti.

Valikoimamme kaikki lattiat sopivat keittiöön

Jokainen mallistomme vinyylilattia on suunniteltu sopivaksi keittiöön. Niissä ainoina eroina on se, onko rungossa integroitu askeläänieriste vai ei. Mikäli haluat säästää lattian ostossa alusmateriaalin hinnan sekä mahdollistaa nopeamman asennuksen, kannattaa valita SilentTECH-vinyylilankku. Lisäksi eroja ovat kuosit, kuviointi sekä lankun malli: mm. kalanruoto-valikoimamme on kasvamassa tulevaisuudessa vauhdikkaasti!

Mietitkö valkoista, harmaata tai mustaa keittiötä? Tällä hetkellä moni parittaa näiden klassikkovärien kanssa harmaan beigen eli trendikkään 'greigen' lattian joka yhdistyy kauniisti todella monenlaiseen sisustukseen. Mietitkö seinien väreihin jotain rohkeaa? Suosittelemme tutustumaan Tikkurila Color Now 2021 värikokoelmaan sillä otimme kuvat 8 suosituimman lattiamme kanssa ja paritimme ne Tikkurilan vuoden 2021 valitseman värikokoelman kanssa. Tutustu: Tikkurila Color Now 2021 -värikokoelman seinävärit ja lattiavaihtoehdot.

Tiesitkö, että voit tilata ilmaisen mallipalan lattioistamme ja maksat vain toimituskulut? Tutustu ilmaiseen mallipalapalveluumme. Haluamme myös varmistaa, että asennat lattian oikein - tutustu siis lattiavalintasi jälkeen vinyylilankun asennusohjeisiimme! Etsi lisää inspiraatioita tutustumalla asiakkaidemme koteihin ja upeisiin ratkaisuihin.