phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!


Vinyylilankut vertailussa: testimenestyjä-mallit eri sävyissä


Vinyylilankut vertailussa: testimenestyjä-mallit eri sävyissä


Vinyylilankku on erinomainen tapa varmistaa, että kodin tai julkitilan yksi suurimmista ja näyttävimmistä pinnoista on paitsi tyylikäs myös käytännöllinen: vinyylilankku on ihanan lämmin paljaallekin jalkapohjalle. Lisäksi lattialta kannattaa edellyttää hyvää kulutuskestävyyttä: vinyylilankun pinta kestää erinomaisesti vettä ja erilaista mekaanista kulutusta, kuten kengillä kulkeminen, leikkivät lapset ja karvaiset ystävämme kynsineen eli koirat ja kissat. Totta kai jos tiputat siihen korkealta vasaran tai Nokia 3310 puhelimen, saattaa lattian pinta vaurioitua kovasta osumasta. Näin on minkä tahansa lattian kanssa.

TM Rakennusmaailma -lehti testasi vuonna 2018 lattiamme, joka tuli testissä toiselle sijalle. Olemme sen jälkeen uudistaneet mallistoamme ja päivittäneet mm. jäykkään (rigid) komposiittirunkoon lattiavalikoimamme. Kaikilla tässä kirjoituksessa esillä olevilla lattioilla on M1-sisäilmaluokitus eli ovat myös allergikoille sopivia vaihtoehtoja. Tutustu alta suosittuihin malleihimme:

Vinyylilankku LUMIHIUTALE (yllä) on herkkä ja vähäeleinen. Se muistuttaa hyvin valkoista, valkoöljyttyä tammea. Puunsyyt tulevat kuosista hienovaraisesti esille ja se on suurenakin pintana rauhallinen. LUMIHIUTALE-vinyylilankku on erinomainen valinta jos suosit vaaleaa sisustusta ja etsit harmoniseen sisustukseen istuvaa lattiaa.

Vaalean vinyylilattian kanssa sopii erinomaisesti mm.


 • valkoiset lattialistat korostamaan lattian vaaleutta

 • vaaleat huonekalut ja tekstiilit, mikäli pidät harmonisesta ja pehmeästä tunnelmasta

 • voit rohkeasti yhdistää mustia ja tummanharmaita sävyjä myös sisustuksessa mikäli et pelkää kontrasteja

 • lämpimät ja kylmät sävyt leikittelemässä toistensa kanssa sulassa sovussa

Vinyylilankku SAARISTO (yllä) on greige eli "beigen harmaa". Lue myös greigen värisestä sisustuksesta kirjoituksestamme. Inspiraationa on toiminut aito tammi, jonka höyläyksen jäljet tekevät pinnasta yksityiskohtaisen tarkan. Pieni lämpö lattian värisävyssä antaa mahdollisuuksia hyödyntää muita puun sävyjä: ne näyttävät upeilta SAARISTO-lattian kavereina. Myös tummien huonekalujen ystäville SAARISTO tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin joka ei ole liian raju: kokeile vaikka tumman ruskeaa tai mustaa senkkiä tai lipastoa ja ihastut!

Vaalean lämpöisen vinyylilankun kanssa sopii mm.:


 • Ihanat lampaantaljat, jotka luonnonvalkoisena istuvat täydellisesti lattian kanssa

 • Musta-valkoiset matot, tuoden kontrastia ja kuvioiden rytmikästä iloa kodin henkeen

 • Tammiset huonekalut jotka korostuvat kauniisti vaalean lattian myötä

Vinyylilankku SAVUSAUNA (yllä) on harmaata rakastavan ihannelattia. On vaikea kieltää: harmaa on tullut jäädäkseen sisustukseen! Vaaleanharmaat ja tumman harmaat antavat erinomaisen kehyksen kodin sisustukselle. SAVUSAUNA-lattian harmaan lisäksi pieni ripaus väriä tehosteena sekä aidon puun kuten tammilankkupöydän lämpö luo yhdistelmästä todella herkullisen, monipuolisen ja iättömän.

Harmaassa sisustuksessa mm.:


 • Voit leikitellä musta-valkoisella värimaailmalla hyvin monipuolisesti.

 • Harmaa korostaa muita sävyjä: upeat vihreät viherkasvit nousevat elementtiinsä, samoin muut sisustuksen tehovärit tekstiileissä, verhoissa ja matoissa.

 • Tehosta vaalean harmaata muutamalla tummanharmaalla elementillä: tehosteseinä, valaisin tai huonekalu.

 • Koivun ja tammen väriset huonekalut antavat ripauksen lämpöä ja rikkovat monotonisen ilmeen, jota liika harmaus voi aiheuttaa.

Vinyylilankku HUVILA on sukellus keskitummien sävyjen maailmaan. Se on harmaan rusehtava lattia, jossa on ripaus lämpöä sävyssä mukana. Lattia on monipuolinen sisustajan näkökulmasta: sekä vaaleat että tummat tekstiilit kuten matot ja verhot erottuvat kauniisti lattiasta. Kontrastia tarjoavan luonteensa takia se on täynnä yksityiskohtia: puunsyyt erottuvat yksityiskohtaisesti mutta ei liian päällekäyvästi. Isona pintana HUVILA-lattia on silti rauhallinen.

Keskitumma lattia mahdollistaa mm.:


 • Ihanan leikittelyn pastellisävyjen kanssa: yhdistä turkoosia ja pinkkiä pastellisävyinä ja voit luoda erilaisia tunnelmia helposti tekstiileitä vaihtamalla.

 • Rakastatko tummia kalusteita? Keskitumma lattia sulauttaa tummat kalusteet tyylikkäästi huoneeseen, jolloin kontrasti ei ole liian suuri.

 • Keittiössä musta-valkoinen keittiö suuresta kontrastista huolimatta tuntuu rauhalliselta kun lattia edustaa tummuusasteeltaan välimaastoa.

Vinyylilankku HIRSI edustaa keskitummaa vaihtoehtoa, lämpöiseen luonnolliseen tammeen taittuvalla sävyllä. Mikäli sisustuksessa käytetään muuten kylmiä sinisen tai sini-harmaan sävyjä, tuo HIRSI-lattia mukavasti lämpöä sisustukseen. Sen pintatekstuurin sävyt ovat yksityiskohtaiset mutta silti rauhalliset. Mikäli huonekaluissasi on tummaa puuta sekä luonnonvalkoista eli hieman lämpöisempään taittuvaa valkoista sävyä, on HIRSI ehdottomasti hyvä vaihtoehto.

Harkitse keskitummaa & lämmintä sävyä, mikäli:


 • Pidät vaaleista tekstiileistä, kuten matot, sohva ja verhot. Saat keskiharmaan lattian avulla kauniin kontrastin vaaleille huonekaluille.

 • Haluat suuria kontrasteja: musta kirjahylly näyttää upealta, eikä liian synkältä kun lattia antaa sille pehmeän kontrastin.

 • Vaalean ruskea ja tumman ruskea nahkatuoli tai -sohva istuu kauniisti lämpimän lattian kanssa.

 • Kevennä lattian tuomaa lämpöä kylmillä sävyillä mm. seinän väreissä tai tekstiileissä

Vinyylilankku OHRA on tribuutti vaaleaksi lakatulle tammelle. Tammen ominaissävynä lämmin punertavuus on tässä klassikkomallissa esillä hienovaraisesti. Suomessa tammiparketit ovat suosittuja ja sen takia OHRA istuu hyvin moneen sisustukseen luonnollisuutensa takia. Voit sulauttaa tammen värin lattiasta myös muihin tekstiileihin: lämpimät sävyt ja muut tammen väriset huonekalut yhdistettyinä valkoisen kanssa tuovat raikkaan ja klassisen ilmeen.

Harkitse vaalean tammen väristä lattiaa näiden syiden takia:


 • Tammi on lämmin ja kotoisa, klassikko sisustajien keskuudessa jo vuosikymmenien ajalta - nyt vaalennettu tammi tuo modernin ja raikkaan ilmeen patinoituneen, tummemman tammen rinnalle

 • Huonekalut joissa on tammea tai koivua istuvat värisävyiltään täydellisesti yhteen tämän lattian kanssa.

 • Käytä rohkeasti muita sävyjä, harmaat, valkoiset ja mustat - tammi sopii hienosti yhteen eri sävyjen kanssa

 • Markkinoilla on laajasti erilaisia tammen värisiä listoja.

Vinyylilankku KELO tuo keskitumma harmaa kaunotar. Kun haluat että lattia erottuu hyvin muista huonekaluista, mutta ei silti hyppää liikaa silmille, on keskitumma harmaa lattia monipuolisuutta arvostavan sisustajan valinta. Valkoiset lattialistat sopivat erinomaisesti keskitumman harmaan lattian kaveriksi. KELO-mallin eläväinen pinta on erinomainen lemmikkitalouksiin joissa mahdollisesti on likaa ja karvoja: ne eivät erotu eläväisen lattian pinnalta niin paljoa, kuin vaalean lattian.

Keskitumma harmaa lattia antaa paljon mahdollisuuksia:


 • Valkoiset lattialistat korostavat kauniisti lattian esille.

 • Keittiön RST-harmaat ja mustat kodinkoneet istuvat täydellisesti yhteen harmaan lattian kanssa.

 • Leikittele vaalean harmailla sekä luonnonvalkoisilla sävyillä, kuten taivaansinisen (yllä Cumulus Y354), samppanjan ja kullan sävyillä, jotka luovat luksus-tunteen kotiisi: melkein kuin olisit ylellisessä hotelli-sviitisissä!

 • Mustat huonekalut sulautuvat rauhallisesti harmaan lattian kanssa yhteen kun seinät ja tekstiilit tarjoavat vaaleudella raikkautta.

Vinyylilankku PUUTERI on hyvin sensuelli ja vaalean tammiparketin esikuva. Yllä olevaa OHRA-lattiaa hieman vaaleampi PUUTERI on raikkaan ja klassisen arvokkaan näköinen ja sopii erityisesti esille suuriin pintoihin kuten olohuone. Vaalean tammen kontrasti esimerkiksi tumman tammen tai mustan kanssa huonekaluissa antaa riittävän ison kontrastin jolloin sisustus ei ole liian monotoninen. Nyt onkin nähtävissä selkeä trendi huonekaluissa jälleen jolloin tummaa puuta olevat huonekalut ovat vallanneet suomalaisten kodit. Tällaiset huonekalut sopivat hienosti vaaleamman lattian kanssa, samoin kuin valkoiset ja täysin mustat.


 • Vaalean tammen sävyinen lattia tuo ihanasti lämpöä sisustukseen jolloin voit muilla tekstiileillä leikitellä muiden värisävyjen kanssa, kuten yllä oleva Mirage G481 seinäväri.

 • Hyödynnä mahdollisuus tuoda valkoista ja kylmiä sävyjä osaksi sisustusta monipuolisesti, voit helposti vaihdella huoneen tunnelmaa tekstiileillä.

 • Vaalean harmaan eri sävyiset seinävärit ja tapetit erilaisilla kuvioilla istuvat kauniisti vaalean ja lämpöisen lattian kanssa yhteen.

 • Rauhallinen lattia antaa mahdollisuuden runsaille tekstuureille: leikittele rohkeasti PUUTERI-lattian kanssa muulla sisustuksella!

Katso myös kuvia asiakkaidemme kodeista joihin vinyylilankkuja on asennettu, niin näet miltä ne näyttävät isoina pintoina!