phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
4 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Kovapuulattiat
Lavatarjoukset

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Nopea toimitus kotipihaan jopa 1-5 arkipäivässä
Yli 2000 €:n tilauksille toimituskulut 0 €
Tilaa mallipalat!
Julkaistu 08.09.2022


Artikkelit

Muovimatto keittiöön: älä liimaa vaan valitse lankku

Julkaistu 08.09.2022

Houkutteleeko lämmin ja pehmeä, helppohoitoinen pinta, jonka takia sinulla on harkinnassa muovimatto keittiöön? Muovimatto oli suuressa suosiossa 20-30 vuotta sitten juurikin jalalle mieluisen pintansa sekä vedenkestävyytensä ansiosta keittiössä. Se ei kuitenkaan ollut kaikista kestävin materiaali, vaan esimerkiksi veitsen terä saattoi tippuessaan viiltää pinnan rikki matosta ja tuolin ja pöydän jalkojen aiheuttamat painaumat aiheuttivat päänvaivaa. Onneksi muovimaton edut ovat nyt saatavilla entistä kestävämpänä, helposti asennettavana vinyylilankkuna - joka tarjoaa myös turvallisemman sisäilman sillä liimoja ei tarvitse käyttää.

Muovimaton mukavuus nyt helposti asennettavassa lankussa

Muovimatoilla oli aikoinaan myös ongelmia minkä takia niistä halutaan eroon; mikäli lattiavalu tai lattiatasoitteet olivat märkiä, aiheutti liimaus hiljaa muhivan kemikaali-cocktailin joka vapauttaa sisäilmaan vaarallisia yhdisteitä. Samoin käy, jos pinta vaurioituu ja kosteus pääsee rakenteisiin aiheuttamaan liimauksen kanssa ongelmia. Muovimaton jalalle pehmeän pinnan varmisti sen alla tyypillisesti ollut joustava, pehmeä vaahto, joka heikensi muovimaton iskunkestävyyttä. Muistat varmasti, kuinka painava ruokapöytä tai samassa kohdassa sijainnut tuoli saattoi ajan saatossa tehdä muovimaton pintaan painauman, joka ei enää "ponnahtanut" takaisin vaan jätti mattoon kupruilevan kohdan.

Vinyylilankuissa kaikki nämä ongelmat on korjattu ja vinyylin helppohoitoisuuden ja mukavuuden edut ovat säilyneet. Nykyisten uuden sukupolven vinyylilankkujen komposiittirunko on todella iskunkestävä, 100 % vedenkestävä ja pehmeä jalalle lankun alle integroitun askeläänieristeen takia. Hiljaisuudesta sekä pehmeästä tunteesta pitää huolen SilentTECH-vinyylilankkujen integroitu alusmateriaali, joka toimii samalla askeläänen eristeenä joka monessa taloyhtiössä on vaadittu. Näin et tarvitse asennusvaiheessa erikseen alusmateriaalia etkä liimaa, jolloin sisäilmakin on huomattavasti parempi. Kaikki SilentTECH-vinyylilankut ovat formaldehydi- ja ftalaattivapaita ja niille on myönnetty Suomessa korkein sisäilmaluokitus M1.

Mikäli muovimatto on aikoinaan asennettu liiman kanssa oikein, on se remonttia tehdessä saattanut olla vaivalloinen poistaa. Nykyajan vinyylilankku on mielen muuttuessa helppo vaihtaa nopean ja yksinkertaisen asennustekniikan vuoksi kun se asennetaan uivaksi. Parhaat vinkit onnistumiseen saat asennusohjeistamme - katso miten vinyylilankku asennetaan pelkän katkoteräveitsen avulla!

Asiakkaamme ovat ihastuneet vinyylilankkuun keittiössä

Keittiön lattian valinnassa täytyy ottaa huomioon sen kova kulutus, jatkuva puhdistuksen tarve, vedenkestävyys sekä kolhiintumisenesto, joten ominaisuuksiensa vuoksi vinyylilankku sopii täydellisesti keittiöön. Kuvissa lattian sävy vaihtelee aavistuksen valaistuksen mukaan.

muovimatto keittiöön vinyylilankku LUMIHIUTALE

Samaan tapaan kuin muovimattoja aikoinaan, on myös vinyylilankkua saatavilla monissa eri kuoseissa ja sävyissä. Kuvassa yllä on LUMIHIUTALE-vinyylilankkumme, jossa pinta on kuin aidossa valkolakatussa tammessa. Yksityiskohtainen kuviointi kuultaa lävitse ja puunsyyt tuntuvat pinnan tekstuurissa tehden lopputuloksesta miellyttävän jalalle. Lattia ei myöskään ole liukas pinnan tekstuurin ja kuviointinsa ansiosta.

Valkoinen sävy tuo tilaan kirkkautta, eleganttiutta ja luo raikkaan pohjan monenlaiselle tyylille. Kestävä kivikomposiitti eli SPC-runko on pitkäikäinen ja UV-suojauksella käsitelty, joten lattian sävy säilyy erinomaisena vuodesta toiseen.

muovimatto keittiöön vinyylilankku PUUTERI muovimatto keittiöön vinyylilankku PUUTERI

Lisää lämpöä ja luonnollisuutta tilaan saadaan tuomalla luonnonläheinen tammiparketin näköinen vinyylilankku. Punertavuudesta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä sävy on neutraalin tamminen. Tämä PUUTERI-vinyylilankku on herättänyt valtavasti mielenkiintoa sen klassisen, rauhallisen ja tyylikään sävyn sekä kuviointinsa ansiosta.

Tässäkin mallissa puunsyyt tuntuvat lankun pinnassa kuin aidossa puussa. Keittiön lisäksi vinyylilankku on täydellinen ruokailutilaan ja vaikka ruokapöytä pysyisi paikallaan vuosia, ei vinyylilankun pinta painu kasaan tai ala kupruilemaan sen painon takia, kuten muovimattojen kanssa aikoinaan kävi. Vinyylilankku on myös helppo pitää puhtaana ja annammekin käyttöluokan 33-34 lattioillemme kahdenkymmenen vuoden takuun kotikäytössä.

Lue myös:

Löydä inspiraatiota keittiöön

Monet asiakkaamme ovat ihastuneet vinyylilankkuun keittiössä ja jakaneet ihastuksensa kanssamme. Löydät erilaisia toteutuksia Instagramista #vinyylilattiakauppa tai sivustoltamme.

Mikäli haluat tutustua lattiavaihtoehtoihin ennakkoon, voit tilata neljä eri mallipalaa vain postikulujen hinnalla. Näin vältyt hutiostoilta ja voit katsoa kuinka potentiaalinen uusi lattia sopisi muuhun sisustukseen!